vydani-spotrebitelske-verze-google-glass-odlozeno-na-pristi-rok
Novinka Vydání spotřebitelské verze Google Glass odloženo na příští rok

Vydání spotřebitelské verze Google Glass odloženo na příští rok

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 11. 2014 18:00 4

Děláte si zálusk na chytré brýle Google Glass a zvažovali jste jejich koupi třeba jako vánoční dárek? Máte smůlu. Přesto, že by byl o "chytré brýle" od Google poměrně veliký zájem a je pro ně již připravená slušná škála aplikací, se Google rozhodl jejich vydání pro běžný trh opět odložit.

Reklama

Spotřebitelská verze Google Glass by tak měla světlo světa spatřit až někdy v příštím roce. Hlavním důvodem je údajně nedostatečné softwarové zázemí. Jinými slovy není pro Google Glass připraveno dost aplikací a to i přesto, že jich je v současnosti dokončeno už více než 100.  

Vydání spotřebitelské verze Google Glass odloženo na příští rok
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dalším důvodem, který zapříčinil odložení vydání brýlí od Google, by mělo údajně být také omezené výrobní množství. To se samozřejmě podepisuje také na ceně, která je, prozatím, extrémně vysoká a brýle si tak rozhodně nemůže dovolit každý. To samozřejmě souvisí i s vývojem aplikací, kdy si vývojáři mnohdy netroufají investovat do tvorby aplikace pro málo rozšířený a drahý produkt. 

Vlastníci Google Glass se potýkají také s problémem narušování soukromí a řada lidí je tak odsuzuje, což došlo dokonce tak daleko, že mají v USA s brýlemi zakázaný vstup do některých barů. Uživatelé, kteří brýlemi otravují své okolí, už si vysloužili dokonce i vlastní přezdívku. Říká se jim "glassholes".

Ale vraťme se k samotnému vydání Google Glass Consumer Edition. To by mělo být podle agentury Reuters odloženo na příští rok. Zatím však není známé žádné konkrétní datum. Jisté je pouze to, že letos si na uživatelskou verzi musíme nechat zajít chuť. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama