nedokonceny-apple-iphone-6-byl-skrze-ebay-vydrazen-za-11-100-dolaru
Apple Novinka Nedokončený Apple iPhone 6 byl skrze Ebay vydražen za 11 100 dolarů

Nedokončený Apple iPhone 6 byl skrze Ebay vydražen za 11 100 dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 11. 2014 14:00 1

Nedokončený iPhone 6, o kterém se jeho bývalá majitelka domnívala, že se jedná o prototyp od Applu, se v druhé prodejní vlně vydražil skrze Ebay za 11 100 dolarů.

Reklama

Apple iPhone 6 se 64 GB paměti se na Ebay dostal již podruhé. Poprvé za něj v aukci bylo nabídnuto 59 000 dolarů, v té době se však majitelka domnívala, že se jedná o prototyp telefonu, kvůli čemuž byl z Ebay také stáhnut. Prodej prototypů bez svolení mateřské společnosti totiž může poškodit firmu a tato činnost se proto nachází v tzv. "šedé zóně", od které eBay dává ruce pryč. 

Nedokončený Apple iPhone 6 byl skrze Ebay vydražen za 11 100 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

iPhone byl američance zaslán společností Verizon po prodloužení dvouleté smlouvy. O jeho jedinečnosti se majitelka dozvěděla díky aplikacím, které v telefonu byly předinstalovány. V žádném jiném modelu totiž tyto aplikace přítomny nejsou. Telefon kromě toho haproval jak při zapínání, tak při běžných úkonech jako byl pohyb v menu atd.

Při druhé aukci už šťastná majitelka telefonu měla potvrzeno, že se nejedná o prototyp, nýbrž o "nedokončený" model, tedy běžný model, jaký se dostává mezi zákazníky, jen s několika softwarovými odlišnostmi. Aukce díky tomu mohla být oficiální, na druhou stranu cena telefonu spadla na "pouhých" 11 100 dolarů. To je sice smůla, na druhou stranu při pořizovací ceně telefonu okolo 300 dolarů, se pořád jedná o pořádné štěstí.

Zdroj: Phone Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama