asus-chysta-uvest-na-trh-grafickou-kartu-geforce-gtx-980-s-hybridnim-chladicem-poseidon
Novinka ASUS chystá uvést na trh grafickou kartu GeForce GTX 980 s hybridním chladičem Poseidon

ASUS chystá uvést na trh grafickou kartu GeForce GTX 980 s hybridním chladičem Poseidon

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 11. 2014 11:00 3

Společnost ASUS oznámila chystané vydání nové verze grafické karty GeForce GTX 980, která bude vybavená hybridním chladičem Poseidon a stane se součástí herní série ROG.

Reklama

Nová verze této grafické karty bude vybavená stejným chladičem, který byl k vidění již u předchozí generace grafických karet, konkrétně u modelu GTX 780. Chladič se sestává prakticky ze čtyř vrstev. Na PCB je umístěna samotná základna, kterou tvoří blok vodního chlazení s kanálky pro vedení vody. Nad ním je umístěný pasivní chladič s hliníkovými žebry, který je následně ochlazován ještě dvěma ventilátory umístěnými v červenočerném krytu ve stylu celé série ROG. Vrchní chladič doplňuje ještě chladící hliníkový backplate.

ASUS chystá uvést na trh grafickou kartu GeForce GTX 980 s hybridním chladičem Poseidon
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Toto chladící řešení by mělo být nejen účinné, ale také výrazně tišší než třeba chladič DirectCU II, který je pro karty značky ASUS typický. Blok vodního chlazení chladí nejen továrně přetaktované GPU se základní frekvencí 1279 MHz, ale VRM a grafické paměti. Ty mají kapacitu 4 GB a jsou typu GDDR5. Jejich frekvence je potom 7010 MHz. 

 Zadní I/O panel se nikterak neliší od referenčního modelu. Nalezneme zde tedy tři výstupy DisplayPort 1.2 s možností připojení 4K monitorů a podporou G-Sync, jedno rozhraní HDMI 2.0 a jeden port dual-link DVI-I. Pro napájení karta využívá kombinaci dvou PCIe konektorů s 8 a 6 piny, což je další rozdíl oproti referenčnímu řešení. Podle výrobce by mělo toto hybridní řešení, kombinující vodní a vzduchové chlazení, zajistit až dvakrát lepší chladící výkon a výrazně tišší chod než referenční provedení. 

ASUS chystá uvést na trh grafickou kartu GeForce GTX 980 s hybridním chladičem Poseidon
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Grafická karta ASUS ROG GTX 980 Poseidon by měla na trh dorazit začátkem příštího měsíce. Její cena ještě nebyla potvrzená výrobcem, nicméně karta již byla spatřena v jednom zahraničním e-shopu za 1299,99 novozélandských dolarů (22 600 Kč).

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama