alcatel-prodava-tablet-pro-zacatecniky-onetouch-pop-8s
Novinka Alcatel prodává tablet pro začátečníky – OneTouch POP 8S

Alcatel prodává tablet pro začátečníky – OneTouch POP 8S

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2014 11:00 2

Cenově dostupný osmipalcový tablet na trhu je určen především začínajícím uživatelům. Těm nabídne velmi rychlé stahování dat, slušný výkon, velký HD displej a operační systém Android KitKat 4.4. POP 8S se v tuzemských obchodech prodává za 5 290 Kč s DPH a v nabídce jej mají i operátoři.

Reklama

Alcatel obohatil svoje portfolio tabletů o další model. Novinka z rodiny POP zaujme příjemně tenkým profilem. Tloušťka 7,99 mm v pase a hmotnost 325 gramů vám umožní vzít s sebou zařízení do batohu i do kabelky.

Hlavní dominantou tabletu je velký osmipalcový IPS displej s dobrými pozorovacími úhly a rozlišením 1280 × 800 pixelů, který nabízí dostatek prostoru k prohlížení fotek, nebo brouzdání na sociálních sítích a webových stránkách. Surfovat a stahovat data přitom můžete rychlostí až 150 Mb/s, a to díky podpoře mobilních sítí čtvrté generace (LTE).

V autě nebo na výletě přijde vhod GPS navigace. Vaše zážitky vám potom pomůže uchovat pětimegapixelový fotoaparát. Kameru na přední straně s rozlišením dva megapixely zase využijete k videohovorům přes Skype. Tablet navíc disponuje funkcí hlasového volání, takže s ním můžete i telefonovat nebo posílat SMS zprávy.

Přestože se jedná o cenově dostupný model, potěší POP 8S i solidním výkonem. Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz si poradí i s náročnějšími aplikacemi a je tu také 1 GB RAM a operační systém Android 4.4 KitKat s vlastní nadstavbou výrobce. Předinstalovaná aplikace Peel Smart Remote umí společně s infra senzorem z tabletu vytvořit plnohodnotný dálkový ovladač televize, domácího kina nebo hudebního přehrávače. Abyste mohli využívat POP 8S naplno hned po vybalení z krabice, najdete v něm už po prvním zapnutí předinstalované aplikace sociálních sítí a další užitečné programy.

O to, aby vám uprostřed zábavy nedošla šťáva, se stará baterie s kapacitou 4 060 mAh. Pokud by vám přesto nestačila, k tabletu připojíte přes microUSB port záložní baterii. Kromě toho zařízení podporuje i připojení externích datových disků. Vnitřní paměť tabletu má kapacitu 8 GB a lze ji snadno rozšířit pomocí microSD karty až o dalších 64 GB.

V České republice se Alcatel One Touch POP 8S prodává za 5 290 korun s daní.

Alcatel prodává tablet pro začátečníky – OneTouch POP 8S
i Zdroj: PCTuning.cz

Alcatel prodává tablet pro začátečníky – OneTouch POP 8S
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama