tesoro-chysta-na-prosinec-uvedeni-mechanicke-herni-klavesnice-excalibur-ve-verzi-rgb
Novinka Tesoro chystá na prosinec uvedení mechanické herní klávesnice Excalibur ve verzi RGB

Tesoro chystá na prosinec uvedení mechanické herní klávesnice Excalibur ve verzi RGB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 11. 2014 15:30

Společnost Tesoro se podobně jako většina velkých hráčů na poli výroby herních klávesnic rozhodla na trh uvést mechanickou herní klávesnici s rozsáhlými možnostmi nastavení barevného podsvícení. Konkrétně se nejedná o zcela nový produkt, ale pouze o předělávku mechanické klávesnice Excalibur G7NL, která nově nese přídomek RGB.

Reklama

Ono "RGB" v názvu klávesnice značí, že si uživatel může vybrat z 16,8 milionů barevných odstínů ve čtyřech intenzitách jasu a nastavit si tak individuálně podsvícení každé klávesnice pomocí softwaru. Volit bude možné také různé režimy, jako je režim plného podsvícení nebo pomalého pulzování neboli tzv. "breathing".  Vybrat si můžeme také dva herní režimy, které podsvítí pouze určité, často používané, klávesy.

Tesoro chystá na prosinec uvedení mechanické herní klávesnice Excalibur ve verzi RGB
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zbytek specifikací ani metriky klávesnice se nikterak neliší od původního modelu Excalibur LED. Změn se nedočkal ani poměrně prostý design. Zákazník si bude moci vybrat ze čtyř variant mechanických spínačů, mezi nimiž se objeví tuhosti Blue, Black, Brown a Red. Varianty s nejtužšími lineárními spínači Black se však bohužel nedočkáme. Využité spínače pochází z dílny německé společnosti Cherry. Jejich životnost by se měla pohybovat až kolem 60 milionů úhozů. 

Mezi další výbavou klávesnice nebude samozřejmě chybět ani vestavěná paměť s kapacitou 512 kB, která slouží k ukládání maker a nastavení. Programovatelná by měla být podle slov výrobce úplně každá klávesa. Celkem bude uživateli umožněno uložit až 300 maker v 5 profilech. 

Excalibur nabídne hráčům samozřejmě také anti-ghosting technologii Full N-Key Rollover (NKRO), která zajistí, že stisk každé samostatné klávesy je zaznamenán a zpracován. Tato technologie však funguje pouze v případě připojení přes port PS/2. Při zapojení do USB funguje anti-ghosting pouze na 6 kláves (6-Key Rollover). Dotazovací frekvence klávesnice je tradičních 1000 Hz, tudíž je její doba odezvy pouhá 1 ms.  

Mechanická klávesnice Tesoro Excalibur RGB bude na domácím trhu v USA k dostání od prosince tohoto roku za cenu 119 dolarů. V Evropě by se klávesnice měla objevit ještě do konce roku za cenu 109 euro, což je neco málo přes 3 000 Kč.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama