ultrascope-3d-tisteny-teleskop-vyuzivajici-chytry-telefon-lumia-1020
Novinka Ultrascope: 3D tištěný teleskop využívající chytrý telefon Lumia 1020

Ultrascope: 3D tištěný teleskop využívající chytrý telefon Lumia 1020

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 10. 2014 11:30 1

Co vznikne, když zkombinujeme chytrý telefon Nokia Lumia s teleskopem vytištěným na 3D tiskárně? Produkt agentury Open Space Agency, který byl nazván Ultrascope.

Reklama

Pokud se řadíte mezi nadšence do astronomie, určitě toužíte po nějakém výkonném teleskopu. S jedním netradičním nyní přichází Open Space Agency, nebo spíše její zakladatel James Parr. Teleskop nazvaný Ultrascope je zvláštní zejména proto, že je vytištěný na 3D tiskárně a musí být doplněn chytrým telefonem Nokia Lumia 1020, který se stará o finální pořizování snímků sledovaných vesmírných útvarů.

Ultrascope: 3D tištěný teleskop využívající chytrý telefon Lumia 1020
i Zdroj: PCTuning.cz

Autor teleskopu slibuje, že po provedení veškerých testů a vychytání much, poskytne 3D návrh Ultrascope zdarma na svých stránkách. Amatérským astronomem se tak bude moci stát každý vlastník 3D tiskárny a telefonu Lumia 1020. Produkt Open Space Agency má po vytisknutí výšku přibližně metr a asi 65 cm širokou základnu. K provozu teleskopu je nutná spolupráce jak se zmíněným chytrým telefonem, tak s nějakým notebookem s operačním systémem Windows. 

Notebook by se měl starat o zaměřování teleskopu a Nokia Lumia 1020 se svým 41Mpx fotoaparátem o pořizování snímků, které jsou následně zasílány na cloud pro zpracování. 

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama