za-chytre-hodinky-apple-watch-bude-nektere-ulohy-zpracovavat-pripojeny-iphone
Apple Novinka Za chytré hodinky Apple Watch bude některé úlohy zpracovávat připojený iPhone

Za chytré hodinky Apple Watch bude některé úlohy zpracovávat připojený iPhone

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 10. 2014 13:00 4

Podle posledních informací jsou chytré hodinky Apple Watch založené na ne zrovna výkonném čipsetu Apple S1, který by měl hodinkám umožnit pouze zpracování jednodušších úloh.

Reklama

O tomto SoC toho zatím není moc známo, ale vzhledem k tomu, že je využito v chytrých hodinkách, by se mělo zaměřit zejména nízkou spotřebou energie. Počítat tedy musíme s poměrně malým výkonem. Výkon pro náročnější úlohy by totiž měl poskytovat bezdrátově připojený chytrý telefon iPhone, s nímž budou hodinky spárovány.

Za chytré hodinky Apple Watch bude některé úlohy zpracovávat připojený iPhone
i Zdroj: PCTuning.cz

Připojený iPhone bude mít za úkol nejen urychlit zpracování některých náročnějších úkolů, ale také zvyšovat výdrž baterie hodinek. Pokud budou hodinky například zpracovávat větší množství údajů o vašem zdravotním stavu či sportovních výkonech, budou tato data odesílána do iPhone pro zpracování a na displeji hodinek budou následně pouze interpretovány výsledky.  

Apple chystá hodinky uvést do masového prodeje v roce 2015. Základní verze hodinek bude stát 349 dolarů, což je v přepočtu přibližně 7 600 Kč. Vzhledem ke konkurenci a jejím cenám to tedy Apple Watch nebudou mít zrovna lehké.

Zdroj: aBlogToWatch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama