steelseries-predstavuje-novou-serii-headsetu-z-rodiny-siberia
Novinka SteelSeries představuje novou sérii headsetů z rodiny Siberia

SteelSeries představuje novou sérii headsetů z rodiny Siberia

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 10. 2014 11:00

Známý výrobce herních periferií, společnost SteelSeries, rozšiřuje svoji rodinu herních headsetů Siberua o čtyři nové modely.

Reklama

Vybrat si budeme moci z několika typů herních headsetů, které se liší jak vzhledem, tak výkonem vestavěných měničů. Nové modely série headsetů Siberia jsou určeny extrémně náročným i méně náročným hráčům a uživatelům.  

Jako první přírůstek do řady Siberia přidalo SteelSeries headset Siberia v3. Jedná se o třetí iteraci populárního headsetu Siberia, který vychází z konstrukce dřívějších modelů. Přepracovány byly zejména vnitřnosti sluchátek. Využity jsou totiž měniče nové generace. Mezi specifikacemi sluchátek nalezneme frekvenční rozsah od 20 do 20 000 Hz, impedance sluchátek je 35 ohmů a citlivost 80 dB. 

SteelSeries představuje novou sérii headsetů z rodiny Siberia
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Sluchátka jsou opatřena koženkovými náušníky, které jsou nově vybaveny hluktlumící paměťovou pěnou. K headsetu je také dodávána redukce na dva 3,5mm jacky, která umožňuje připojení k PC či notebooku. Samotný 1,2m kabel je potom opatřen jedním 3,5mm jackem, díky čemuž můžeme headset připojit také k mobilním zařízením či herním konzolím. K dostání bude černé a bílé provedení. Cena SteelSeries Siveria v3 byla stanovena na 99,99 €, což je přibližně 2 750 Kč. 

Druhou novinkou je model označený jako Siberia v3 Prism, který má prakticky stejný design jako Siberia v3, ale nabídne možnost výběru z 16,8 milionů barevných kombinací nasvícení mušlí. Zbytek specifikací je prakticky stejný jako u modelu Sibaria v3. Vybavený je také mikrofonem s technologií potlačení rušení a auto kompresní technologií, která automaticky optimalizuje hlasovou komunikaci. 

SteelSeries představuje novou sérii headsetů z rodiny Siberia
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kvalitní digitální zvuk je zajištěn vlastním ekvalizérem. Zajímavostí je také funkce změny barvy podsvícení v závislosti na volbě uživatele nebo zvuku ve hrách, kterou SteelSeries nazvalo Color Shift.  Cena této vylepšené varianty Siberia v3 byla stanovena na 139,99 €, tedy asi 3 850 Kč. 

Předposledním a nejdražším produktem nové řady jsou herní sluchátka s mikrofonem Siberia Elite Prism, které jsou tím nejlepším, co může tato série nabídnout. Jedná se o headset, který je určen zejména velice náročným hráčům. Oproti svým kolegům je vybaven štíhlejším mikrofonem a kvalitnější zvukovou reprodukci díky technologii Dolby ProLogic IIx, která transformuje 5.1kanálový obsah na virtuální 7.1 kanálový zvuk. Na kabelu je umístěná také USB zvuková karta. Mezi specifikacemi najdeme frekvenční rozsah 16 – 28 000 Hz, impedanci 32 Ohmů a citlivost 120 dB. 

SteelSeries představuje novou sérii headsetů z rodiny Siberia
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Změn se dočkali také náušníky, které by podle slov výrobce měly být pohodlnější díky použití paměťové pěny. Stejně jako u modelu v3 Prism je i v případě Elite Prism možné nastavit nasvícení mušlí. Pro připojení k široké škále zařízení opět slouží 1,2m kabel, který lze prodloužit o další dva metry. Díky redukci se dvěma jacky lze headset připojit k PC, Mac, herním konzolím či různým mobilním zařízením. Cena modelu Elite Prism byla stanovena na 199,99 euro, což je asi 5 500 Kč. 

Posledním novým přírůstkem je model Siberia RAW Prism, který je zcela novým cenově nejdostupnějším produktem řady Siberia. Díky tomu je určen široké hráčské veřejnosti. Jedná se o jednoduchý herní headset s lehkou konstrukcí, vybavený plnými mušlemi. Opět si můžeme vybrat z 16,8 milionu barevných kombinací podsvícení, jehož nastavení lze ukládat do audio profilů. 

SteelSeries představuje novou sérii headsetů z rodiny Siberia
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Headset je vybavený vestavěným mikrofonem který nelze vysunout, ale můžeme ho pomocí stisku jednoho tlačítka vypnout. O připojení a napájení headsetu se stará 1,5 metru dlouhý USB kabel, díky čemuž je kompatibilní s celou řadou zařízení. Absence audio jacků se však nijak výrazně nepromítne na výkonu. Frekvenční rozsah sluchátek je 20 až 20 000 Hz, impedance je 32 Ohmů a jejich citlivost je 94 dB. Cena Siberia RAW Prism byla stanovena na 59,99 euro, tedy asi 1650 Kč. 

Zdroj: 1, 2, 3, 45

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama