windows-9-mozna-nebude-fungovat-na-32bitovych-pocitacich
Novinka Windows 9 možná nebude fungovat na 32bitových počítačích

Windows 9 možná nebude fungovat na 32bitových počítačích

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 9. 2014 11:00 31

Očekávaný nový operační systém Windows 9 by měl přinést spoustu změn. Jednou z těch méně potěšujících je to, že nový OS od Microsoft možná nebude fungovat na 32bitových platformách. 

Reklama

Jinými slovy by měl podle posledních zvěstí pracovat pouze na PC s 64bitovým (popřípadě 128bitovým) hardware a na zařízeních založených na 32bitovém procesoru ho nemusíme být schopni spustit. Jedná se prozatím o oficiálně nepodloženou informaci, ale podle zpráv některých webů se společnost Microsoft se svým novým OS zaměří pouze na hardware, který umožní plynulý chod systému a který tedy bude založen na 64bitové platformě. 

Windows 9 možná nebude fungovat na 32bitových počítačích
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se Microsoft skutečně rozhodne zaměřit Windows 9 pouze na 64bitové počítače, určitě se setká s vlnou kritiky od uživatelů, kteří zvažovali přechod na nový systém, ale vlastní některé starší, ale stále výkonné PC s 32bitovým procesorem. O tom, že je na této změně alespoň zrnko pravdy, svědčí i fakt, že se zvěsti o ní objevují již od roku 2012. Nicméně nikdy nebyly potvrzeny. 

Tento krok by opět vyvolal vlnu nevole, kterou jsme mohli zaznamenat již při ukončení podpory Windows XP. Microsoft by nekompatibilitou Windows 9 s 32bitovými systémy totiž v budoucnu mohl uživatele nutil k upgrade svého hardware. Oficiální tisková konference, která se bude týkat nadcházejícího systému, se bude konat již 30. září a může tedy předpokládat, že zde Microsoft tyto zvěsti buď vyvrátí, nebo potvrdí. 

Windows 9 možná nebude fungovat na 32bitových počítačích
i Zdroj: PCTuning.cz

Beta verze systému by měla být k dostání již od začátku října. Finální verze systému by pak měla být k dostání až v roce 2015 a to pravděpodobně až v dubnu. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama