angelbird-ssd2go-pocket-nove-rychle-prenosne-ssd-rakouske-vyroby
Novinka Angelbird SSD2go pocket: nové rychlé přenosné SSD rakouské výroby

Angelbird SSD2go pocket: nové rychlé přenosné SSD rakouské výroby

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 9. 2014 14:00

Rakouská společnost Angelbird Technologies představila svoji novou kolekci solid state disků, které potěší atraktivním vzhledem a také poměrně solidními přenosovými rychlostmi.

Reklama

Pro připojení disky využívají rozhraní USB 3.0, čímž je výrazně zvýšena jejich přenosová rychlost, přesto však nevyužívají plný potenciál tohoto standardu. Nicméně i tak přenosová rychlost potěší. Rychlost čtení SSD2go pocket totiž dosahuje až 450 MB/s, zatímco sekvenční zápis probíhá maximální rychlostí 390 MB/s. Rychlosti se samozřejmě již tradičně liší v závislosti na kapacitním provedení. 

Angelbird SSD2go pocket: nové rychlé přenosné SSD rakouské výroby
i Zdroj: PCTuning.cz

 

SSD2go bude k dostání ve třech verzích a to s kapacitami 128 GB, 256 GB a 512 GB. Všechny tři varianty jsou uloženy do krytu, který je vyrobený s CNC obráběného hliníku. Povrch je eloxovaný a následně ošetřený perleťovým nástřikem. Díky této povrchové úpravě je kryt disku hladký, ale neměly by na něm neulpívat otisky prstů. Zákazník si bude moci vybrat ze stříbrné, modré, černé a červené barvy vrchního krytu. 

Rozměry všech kapacitních verzí jsou stejné a to 89 ×70 × 10 mm. Stejná je i hmotnost, která činí slušných 90 gramů. Disky by měly být schopny pracovat v rozmezí teplot od -20 do 70 °C a integrita uložených dat by měla být uchována dokonce při teplotách od -40 do 85 °C. Střední doba mezi poruchami by se měla pohybovat kolem 2 milionů hodin. 

Angelbird SSD2go pocket: nové rychlé přenosné SSD rakouské výroby
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dosažení výše uvedených rychlostí disků zajišťuje nativní implementace UASP (USB Attached SCSI protokol), díky níž je optimálně využit řadič Silicon Motion 2246EN. SSD jsou založená na originálním návrhu 16nm NAND flash čipu (L95B). Mezi další funkce, které zajišťují integritu dat a bezpečnost SSD2go patří ochrany proti přepětí a přetížení. Nechybí ani podpora technologií TRIM, ECC a SMART.

Jednotlivé varianty budou k dostání za následující ceny bez DPH:

  • 128GB - 179,99 USD (3 830 Kč) 
  • 256GB - 249,99 USD (5 320 Kč)
  • 512GB - 449,99 USD (9 580 Kč)

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama