amd-pripravuje-grafickou-kartu-radeon-r9-390x-s-niz-vyrazi-do-boje-proti-geforce-gtx-980
Novinka AMD připravuje grafickou kartu Radeon R9 390X, s níž vyrazí do boje proti GeForce GTX 980

AMD připravuje grafickou kartu Radeon R9 390X, s níž vyrazí do boje proti GeForce GTX 980

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 9. 2014 17:00 9

Na čínských technologických fórech se objevily první snímky chladiče z dílny společnosti Asetek, kterým by údajně měla být osazená chystaná grafická karta Radeon R9 390X od AMD.

Reklama

Tato karta by se s největší pravděpodobností měla postavit do boje proti chystané grafice GeForce GTX 980 od společnosti NVIDIA. Design chladiče chystané vlajkové lodi společnosti AMD se velice podobá tomu, který byl k vidění již na dvoučipové grafice Radeon R9 295X2. Chladič bude opět hybridní a bude tedy kombinovat vodní chlazení s jedním aktivním ventilátorem. 

Na snímku je k vidění také základna chladiče, která bude ochlazovat jak GPU, tak VRM a paměti. Konstrukce chladiče napovídá, že se chce AMD u referenčního modelu chystané karty soustředit zejména na její nízkou hlučnost. Použití AiO chladiče s uzavřeným vodním okruhem u jednočipové karty může být do jisté míry ošemetné a to zejména, když se uživatel rozhodne pro zapojení více těchto grafických karet do jednoho systému. Doufejme, že AMD povolí svým OEM partnerům zvolit na chytanou kartu i vlastní chladící řešení. 

AMD připravuje grafickou kartu Radeon R9 390X, s níž vyrazí do boje proti GeForce GTX 980
i Zdroj: PCTuning.cz

Specifikace samotného Radeon R9 390X bohužel zatím známé nejsou. Nicméně mohla by využívat GPU z rodiny "Pirate Islands", z níž pochází také nová grafická karta R9 285 respektive její GPU "Tonga". Spekuluje se o tom, že čip Radeon R9 390X ponese kódové označení "Fiji".

Zdroj: VideoCardz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama