asus-rog-ares-iii-dvoucipove-graficke-monstrum-s-blokem-vodniho-chlazeni-od-ek-wb
Novinka ASUS ROG Ares III: dvoučipové grafické monstrum s blokem vodního chlazení od EK WB

ASUS ROG Ares III: dvoučipové grafické monstrum s blokem vodního chlazení od EK WB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 9. 2014 17:00 3

Společnost ASUS chystá v těchto dnech do své nabídky produktů série Republic of Gamers přidat limitovanou edici extrémně výkonné grafické karty Ares III. 

Reklama

Tato karta vychází z dvoučipové grafické karty Radoen R9 295X2 se dvěma jádry Hawaii XT. Pyšnit se může továrním přetaktováním na 1030 MHz a 8 GB grafických pamětí typu GDDR5 s frekvencí 5000 MHz. Jedná se o limitovanou edici, tudíž bude omezená vyrobenými kusy. K dostání by mělo být celkem 500 kusů, přičemž každá jednotlivá karta má na sobě originální číslo. 

ASUS ROG Ares III: dvoučipové grafické monstrum s blokem vodního chlazení od EK WB
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro chlazení využívá karta blok vodního chlazení, který je vyvedený v černé barvě a pochází z dílny slovinské společnosti EK Water Blocks. Toto chlazení by mělo poskytovat až o 25% nižší teploty než referenční návrh Radeon R9 285X2. Dočkáme se také kvalitních komponent ASUS Super Alloy Power, které zajišťují vysokou odolnost a stabilitu. Společně s kartou je dodáván také software GPU Tweak, který slouží pro její snadné přetaktování a následný streaming dosažených výsledků na internet. 

Podle testu v benchmarku 3Dmark Fire Strike Extreme by měl Ares III dosahovat o 15% vyššího výkonu než konkurenční GTX Titan Z od NVIDIA. Karta byla testovaná také ve hře Battlefield 4, v níž údajně dosahuje při rozlišení 3840 × 2160 pixelů o 33% vyššího framerate než zmíněná dual-GPU karta od NVIDIA. 

ASUS ROG Ares III: dvoučipové grafické monstrum s blokem vodního chlazení od EK WB
i Zdroj: PCTuning.cz

ROG Ares III využívá pro napájení 16fázové VRM Digi+, které by mělo zajistit dostatečný přísun energie i při vysokém přetaktování. Nechybí ani kvalitní japonské kondenzátory vyvedené v barvě černé metalízy. Mezi výstupy z karty se řadí porty dual-link DVI-D, HDMI a DisplayPort 1.2. ASUS zákazníkům ke kartě přidá také kupón AMD Radeon Gold Reward a 8GB flash disk s motivem ROG.

Pro těch několik set jedinců, kterým se kartu podaří koupit, ji ASUS zabalil do elegantního hliníkového kufříku. Její cenu zatím bohužel výrobce neodhalil, ale s největší pravděpodobností bude převyšovat částku 1 500 dolarů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama