chytre-hodinky-neptune-pine-maji-2-4-displej-a-bezi-na-os-android-4-1-jelly-bean
Novinka Chytré hodinky Neptune Pine mají 2,4" displej a běží na OS Android 4.1 Jelly Bean

Chytré hodinky Neptune Pine mají 2,4" displej a běží na OS Android 4.1 Jelly Bean

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 8. 2014 10:00 8

Před několika měsíci rozjeli vývojáři těchto zajímavých chytrých hodinek kampaň na Kickstarter, kde získali dostatek finančních prostředků k realizaci jejich výroby. Od té doby o sobě však nedali vědět a nepřinesli žádné aktuální informace. Až do teď.

Reklama

Tým stojící za chytrými hodinkami Neptune Pine nyní totiž odhalil zprávu o jejich specfiikacích, která hovoří otom, že bude jednat o chytré hodinky s 2,4palcovým displejem s rozlišením 320 × 240 pixelů opatřeným odolným sklem Gorilla Glass. Z toho vyplývá, že se bude jednat o jedny z největších chytrých hodinek na trhu. 

Další překvapivou novinkou je, že vývojáři zvolili namísto operačního systému Android Wear, určeného přímo pro tento typ zařízení, operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Hodinky jsou založeny na SoC Snapdragon S4 s frekvencí 1,2 GHz, které spolupracuje s 512MB RAM. Vybrat si bude možné z 16GB nebo 32GB vnitřní paměti a dočkáme se dokonce i slotu pro microSD kartu. 

Chytré hodinky Neptune Pine mají 2,4" displej a běží na OS Android 4.1 Jelly Bean
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrazná výhoda tkví také v integraci mikrofonu a reproduktoru, které nám umožní s hodinkami volat a to i v rámci mobilních sítí díky slotu pro SIM kartu. Bude se jednat prakticky o samostatně fungující zařízení. V podstatě o smartphone, který byl zmenšen do podoby hodinek. 

Pomocí hodinek bude možné dokonce provozovat videohovory, na svém čele mají totiž VGA kamerku. Hlavní část hodinek je také možné odejmout z řemínku a používat jí jako samostatné zařízení, na jehož zadní straně je ukryt 5Mpx fotoaparát. Jak čelní kamerka, tak zadní fotoaparát jsou vybaveny bleskem. Pro připojení k internetu poslouží vestavěný Wi-Fi modul. 

Chytré hodinky Neptune Pine mají 2,4" displej a běží na OS Android 4.1 Jelly Bean
i Zdroj: PCTuning.cz

Do malého těla hodinek se týmu Neptune podařilo vtěsnat kromě zmíněných komponent také 810mAh baterii, která je podle výrobce dimenzována pro 10 hodin přehrávání hudby a až 5 hodin přehrávání videa. Neptune Pine je už nyní možné předobjednávat. Za 16GB variantu zaplatíme 349 dolarů (7 250 Kč) a za lepší model s 32GB úložištěm potom 449 dolarů (9 200 Kč). 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama