gigabyte-q21-lehky-11-6-notebook-s-procesorem-intel-celeron-za-rozumne-penize
Novinka Gigabyte Q21: lehký 11,6" notebook s procesorem Intel Celeron za rozumné peníze

Gigabyte Q21: lehký 11,6" notebook s procesorem Intel Celeron za rozumné peníze

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 8. 2014 13:30 2

Společnost Gigabyte dnes oznámila vydání svého nového cenově dostupného 11,6palcového notebooku Q21, který se může pochlubit lehkou konstrukcí, nízkou cenou a čtyřjádrovým procesorem Intel Celeron.

Reklama

Co se vzhledu týče, Q21 klade důraz na jednoduchý a stylový design, o čemž vypovídá matný stříbrný povrch. Pro ovládání slouží běžná chiclet klávesnice bez numerického bloku a trackpad s podporou multi-touch gest. 11,6palcový LCD displej notebooku nabídne rozlišení 1366 × 768 pixelů. 

Gigabyte Q21: lehký 11,6" notebook s procesorem Intel Celeron za rozumné peníze
i Zdroj: PCTuning.cz

Vybrat si budeme moci mezi dvěma procesory Intel Celeron z rodiny Bay Trail-M jejichž společným jmenovatelem je iGPU Intel HD Graphics a podpora technologie Intel Burst Technology 2.0. Konkrétně bude na výběr z modelů Celeron N2930 se čtyřmi jádry a frekvencí 1,83 GHz (až 2,17 GHz) a Celeron N2807 se dvěma jádry a taktem 1,58 GHz (až 2,17 GHz). V obou případech se tedy nebude jednat o žádné herní dělo. 

Potěšující informací je potom řešení vnitřního úložiště notebooku, které kombinuje rychlé SSD pro operační systém a aplikace a pevný disk pro ostatní data. Aby se ušetřil prostor v drobném těle notebooku, použil Gigabyte SSD formátu mSATA. Vybrat si budeme moci z kapacity SSD až 512 GB. Pevný disk potom nabídne prostor až 1 TB. Vybrat si budeme moci také z několika variant kapacity RAM typu DDR3L, které své místo najdou v jednom SO-DIMM slotu. Maximální kapacita tak může být 8 GB. 

Gigabyte Q21: lehký 11,6" notebook s procesorem Intel Celeron za rozumné peníze
i Zdroj: PCTuning.cz

Konektivita notebooku zahrnuje grafické výstupy HDMI a D-Sub, síťový port, dvojici audio konektorů, jeden port USB 3.0 a dvojici konektorů USB 2.0. Nebude samozřejmě chybět ani možnost bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth ve verzi 4.0. Gigabyte opatřil notebook také operačním systémem Windows 8.1. 

Cena se bude samozřejmě lišit v závislosti na zvolené konfiguraci, ale známá zatím není. Mělo by se ale, jak jsem již zmínil, jednat o cenově dostupný malý notebook pro masy.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama