konzoli-ps3-ps4-a-vita-se-uz-prodalo-pres-100-milionu-kusu
Novinka Konzolí PS3, PS4 a Vita se už prodalo přes 100 milionů kusů

Konzolí PS3, PS4 a Vita se už prodalo přes 100 milionů kusů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 7. 2014 20:00 1

Všichni moc dobře víme, že herní konzole PlayStation 3 se prodávala více než dobře. Taktéž není žádným tajemstvím, že od doby uvedení na trh se dobře vede i PlayStationu 4, který si celou dobu drží slušný náskok před Xbox One. Jen málokoho by ovšem napadlo, že počet prodaných konzolí PS3, PS4 a Vity už pokořil milník sto milionů kusů.

Reklama

S překročením magického milníku se Sony pochlubila společně s uvedením videa, které cílí na případné zájemce o spolupráci se společností, především stran tvorby periferií a dalších nezbytností rozšiřujících ekosystém konzolí.

Konzolí PS3, PS4 a Vita se už prodalo přes 100 milionů kusů
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední číslo, vztahující se ke konzolím od Sony, jsme dostali v listopadu minulého roku, kdy společnost oznámila, že prodala 80 milionů PlayStationů 3. V dubnu tohoto roku jsme se pak dozvěděli, že PlayStationu 4 bylo prodáno 7 milionů kusů. 

Pro představu společnost Microsoft oznámila 80 milionů prodaných kusů její konzole Xbox 360 v říjnu minulého roku. V dubnu pak hlásila pokoření hranice 5 milionů prodaných kusů Xbox One.

Prodeje však na celé čáře válcuje společnost Nintendo. Ta v minulém roce hlásila pokoření hranice 100 milionů prodaných kusů pouze u své konzole Wii. 3DS se pak prodalo něco kolem 35 milionů a Wii U do konce března tohoto roku našlo domov u více než 6 milionů zákazníků. Konzolí Nintenda se tak prodalo více než 141 milionů kusů. Podaří se některému z jeho rivalů prodeje Nintenda s novou generací konzolí pokořit?

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama