v-usa-je-nejveti-prodejce-smartphonu-nadale-apple
Apple Novinka V USA je největí prodejce smartphonů nadále Apple

V USA je největí prodejce smartphonů nadále Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2014 06:00 1

Tržní podíl androidu na americkém trhu se za poslední kvartál vůbec nezměnil. Naopak podíl Apple iOS se téměř 0,6 procenta zvýšil. Zjistila to společnost comScore. Nejpoužívanější aplikací v USA je Facebook.

Reklama

Podle nejnovějších dat 51,6 % všech prodaných chytrých mobilů na americkém trhu v období únor až květen využívá systému Google Android. Apple posílil svůj vliv zejména na úkor BlackBerry, jehož tržní podíl se snížil o 0,6 % na 2,3 %. Třetí nejrozšířenější mobilní platformou v USA jsou Windows Phone s 3,4 %.

Největším prodejcem smartphonů ve Spojených státech je stále s velkou převahou firma Apple. Podle zprávy ji na tamním trhu patří podíl 41,9 %. Hrozbou by pro Apple v blízké budoucnosti mohla být značka Samsung. Ta během poslednícho čtvrtletí zvýšila svůj podíl o 0,8 % na 27,8 %. Trojskou v zámoří je LG, byť ztratilo 0,3 %.

Výzkumníci comScore zmapovali také nejpoužívynější mobilní aplikace pro Android a iOS. První trojku tvoří Facebook, Google Play a YouTube osobní poznámka: docela by mě zajímalo, kam se zatoulal obchod App Store?)

Zdroj: comScore

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama