microsoft-sluzbu-games-for-windows-live-nevypina
Novinka Microsoft službu Games for Windows Live nevypíná

Microsoft službu Games for Windows Live nevypíná

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 6. 2014 15:30 2

Zprávy o smrti služby Games fo Windows byly značně přehnané. Microsoft se nechal slyšet, že ji nevypíná.

Reklama

Poté co Microsoft oznámil, že uzavírá PC Marketplace, mnoho vývojářů hledalo náhradní řešení pro své tituly ve službě Steamworks od společnosti Valve. Od loňského roku se tak o achievementy, multiplayer a další nezbytnosti stará Steamworks například u her DiRT 3, Batman: Arkham Origins a dokonce i u MS. 'Splosion Man od vývojářů z Twisted Pixel, což je studio vlastněné Microsoftem.

Microsoft službu Games for Windows Live nevypíná
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale na rozdíl od šuškandy, která se od uzavření Games for Windows Live 1.června 2014 vede, Microsoft tvrdí, že se nejedná o vypnutí služby.

Ve svém prohlášení pro deník Game Informer Microsoft uvedl: "I nadále podporujeme služby Games for Windows Live." V prohlášení dále stojí: "Jak už bylo dříve oznámeno, užavřeli jsme PC Marketplace. I přestože zákazníci z Marketplace nemohou kupovat nové hry nebo je updatovat, stále si mohou užívat již zakoupeného obsahu. Stačí si položky stáhnout skrze klienta Games for Windows Live tak, jako dříve. V příštích letech se stále chystáme do PC her investovat."

Vzhledem k tomu, že se Microsoft během výstavy E3 nezmínil ani o jediné počítačové hře, těžko se tomu věří. Phil Spencer, šéf Xboxové divize na to konto před několika dny řekl, že E3 je "konzolová show a on nemá pocit, že by se na ní mělo mluvit o počítačových hrách." 

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama