vessyl-chytry-pohar-ktery-vi-co-pijete
Apple Novinka Vessyl – chytrý pohár, který ví, co pijete

Vessyl – chytrý pohár, který ví, co pijete

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 6. 2014 10:00 3

Chytrých zařízení stále přibývá a to v různých obdobách. Setkat se tak můžeme s chytrými telefony, hodinkami, brýlemi, náramky a nyní dokonce i s chytrými poháry na nápoje. 

Reklama

S tímto nevšedním nápadem nyní přichází firma Mark One, která vyvinula chytrý pohár Vessyl. Vessyl by se dal jednoduše označit jako pohár, který umí odhalit, co je v něm právě nalito. U zobrazení názvu obsahu však pohár nekončí a umí odhalit také nutriční hodnoty nápoje společně s daty o obsahu cukru a tuků. Dozvíme se také, zda nápoj obsahuje kofein. 

Vessyl – chytrý pohár, který ví, co pijete
i Zdroj: PCTuning.cz

Data mohou být zobrazena přímo na jedné stěně poháru nebo na vašem iPhone, díky oficiální aplikaci Vessyl pro iOS. V současné době není hrnek bohužel kompatibilní se zařízeními s OS Android. Dalším aktivem Vessyl je jeho snadná omyvatelnost. Vnitřek poháru je totiž tvořen nepřilnavým povrchem. 

Nabíjení poháru trvá přibližně 60 minut. Po nabití by měl Vessyl vydržet nabitý přibližně 5 až 7 dní. Cena poháru už bohužel tak zajímavá není. V současnosti totiž lze pohár předobjednat za 99 dolarů (2 000 Kč), ale pouze po omezenou dobu. Konečná cena by tak měla být ještě vyšší. Začátek distribuce je potom plánován na jaro příštího roku. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama