procesory-intel-devil-s-canyon-muzou-byt-podporovany-nekterymi-zakladnimi-deskami-s-8-serii-cipsetu-intel
Novinka Procesory Intel "Devil's Canyon" můžou být podporovány některými základními deskami s 8. sérií čipsetů Intel

Procesory Intel "Devil's Canyon" můžou být podporovány některými základními deskami s 8. sérií čipsetů Intel

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 6. 2014 13:00 4

Původně měly být procesory Intel Core i5 a Core i7 "Devil's Canyon" určeny pouze a exkluzivně pro připojení na základní desky s čipsetem současné, 9. řady, mezi něž patří čipové sady Intel Z97 a H97. Nyní se zdá, že budou podporovány i některými deskami řady předchozí.

Reklama

Předchozí série základních desek s čipsetem Intel tzv. 8. řady (H81, B85, H87 a Z87) původně podporu připojení nových procesorů mít neměla a to i přesto, že je vybavena stejnou paticí. Nyní se zdá, že značná část výrobců přichází s aktualizací BIOS, která by měla připojení a rozpoznání těchto procesorů umožnit. 

Intel dal dohromady dokonce seznam základních desek různých výrobců, v němž jsou k vidění základní desky, které by měly procesory Intel "Devil's Canyon" podporovat. Potěšující zpráva je to především pro uživatele, kteří během minulého roku přešli na některou z high-end desek s čipsetem Z87 a nyní s příchodem nových procesorů nechtějí kupovat desku novou, a přesto si chtějí dopřát výkon série procesorů "Devil's Canyon" s otevřenými násobiči. 

Procesory Intel "Devil's Canyon" můžou být podporovány některými základními deskami s 8. sérií čipsetů Intel
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jistě víte, série "Devil's Canyon" zahrnuje pouze dva modely quad-core Intel Core procesorů a to slabší Core i5-4690K a výkonnější Core i7-4790K. Oba procesory se pochlubí především solidními základními a Turbo Boost frekvencemi a výrazným potenciálem k přetaktování. V případě, že jste vlastníky základní desky založené na některém ze zmíněných starších čipsetů a zvažujete nákup procesoru Intel Core i7-4790K, klikněte na tento odkaz a ověřte si, zda vaše deska připojení tohoto procesoru podporuje. V případě, že se zajímáte o koupi modelu Core i5-4690K, využijte tento odkaz

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama