bryle-pro-virtualni-realitu-by-mely-zprijemnit-zivot-i-slepicim
Novinka Brýle pro virtuální realitu by měly zpříjemnit život i slepicím

Brýle pro virtuální realitu by měly zpříjemnit život i slepicím

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 5. 2014 14:00 6

Mysleli jste si, že Sony a Oculus Rift jsou jediní hráči, kteří se pustili do vývoje brýlí pro virtuální realitu? Tak to jste na omylu. Na stránkách Fast Company byl představen projekt s názvem Second Livestock. Ten se zabývá vývojem brýlí pro virtuální realitu, které by měly zkvalitnit život slepicím.

Reklama

Second Livestock je sociální experiment, za nímž stojí Austin Stewart, asistent profesora Státní Univerzity v Iowě. Podle Austina Stewarta by brýle pro virtuální realitu mohli zpříjemnit život kuřatům, která jsou chovaná v halách, kde jsou zvířata, jak dobře víme, často držena ve velice nepříznivých životních podmínkách. 

Brýle pro virtuální realitu by měly zpříjemnit život i slepicím
i Zdroj: PCTuning.cz

Brýle pro virtuální realitu společně s jakýmsi trackballem by kuřatům měly dopřát pocit, že se prohánějí po nekonečných pastvinách, hrabou v travou zarostlé zemi a zobou chutňoučké brouky.

Je zřejmé, že VR brýle projektu Second Lifestock nemají potenciál rozšířit se do celého světa a nejspíše ho nakonec nebude používat ani jediné kuře, to však Stewartovi nevadí. Od projektu si totiž slibuje především odhalení vodítek, která by mu pomohla zkvalitnit život lidem: „Second Lifestock je zaměřený na lidské činnosti, jako je správné uspořádání velké podnikové kanceláře. Mezi těmito kukaněmi s internetovým připojením a klecemi, v nichž drží slepice na farmách, není zase takový rozdíl." nechal se Stewart slyšet. A my mu dáváme za pravdu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama