acer-predstavil-novy-tablet-s-klavesnici-aspire-switch-10
Novinka Acer představil nový tablet s klávesnicí, Aspire Switch 10

Acer představil nový tablet s klávesnicí, Aspire Switch 10

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 4. 2014 12:00

Tablet s IPS displejem, klávesnice s pevným diskem a to vše za cenu okolo 10 000 korun. To vše ale tu už je. I když provedení v podání společnosti Acer vypadá lépe.

Reklama

Když se výrobci něčeho chytí, tak to nakonec upadne v zapomnění, anebo se toho jen tak nepustí. To je případ tzv. hybridů, tedy zařízení, které může být tabletem i notebookem. Nový model představil Acer pod jménem Aspire Switch 10. Jedná se tedy o 10palcový tablet, jehož součástí bude i klávesnice, do které půjde tablet na pevno zasadit.

Acer představil nový tablet s klávesnicí, Aspire Switch 10
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej má úhlopříčku 10 palců a je na něm 1366 × 768 pixelů. Panel displeje je typu IPS a je samozřejmě dotykový. Pod ním jsou reproduktory, které jsou (konečně!) nasměrovány dopředu a ne do stran, kde se tablet drží. Samotný tablet je tenký 8,9 mm a váží 590 gramů, s klávesnicí je to 1,17 kilogramu a 20,2 mm.

Nyní by však v dokovací klávesnici neměla být baterie, nýbrž, jak jinak než dle Asusu, 500GB pevný disk. Celé zařízení lze používat ve čtyřech režimech – tablet, notebook, stan nebo v režimu prezentace. Avšak s klávesnicí drží tablet jen dvojice silných magnetů.

Uvnitř tabletu s hliníkovými zády najdeme 32 nebo 64 GB vnitřního flashového úložiště, 2 GB operační paměti a čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 architektury Bay Trail-T, který má základní frekvenci 1,33 GHz a Turbo 1,86 GHz.

Na klávesnici najdeme jen tradičně jediný plnohodnotný USB konektor. Na tabletu je většina výbavy a to micro-USB, micro HDMI a slot na micro-SD karty.

Acer Aspire Switch 10 bude dostupný koncem května za cenu 349 Euro, což je okolo 10 000 korun a tedy stejně, jako konkurenční Asus TF100.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama