acer-uvadi-na-nas-trh-dva-nove-27-a-29-monitory-ze-serie-b6
Novinka Acer uvádí na náš trh dva nové 27" a 29" monitory ze série B6

Acer uvádí na náš trh dva nové 27" a 29" monitory ze série B6

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 3. 2014 06:00 3

Tyto monitory mají označení B276HUL a B296HCL a nabídnou věrnou reprodukci barev, ergonomicky nastavitelný stojánek Ergostand a AHVA displej využívající technologii IPS. 

Reklama

Oba monitory se mimo jiné pochlubí rozlišením WQHD a dynamickým kontrastním poměrem 100 000 000:1. Díky použité technologii Acer Adaptive Contrast Management se můžeme těšit také na ostré podání zobrazeného obsahu ve vysokém rozlišení. 

Použitá technologie displeje IPS zajišťuje dobré pozorovací úhly 178° v obou směrech a živý obraz. Oba nové modely řady B6 využívají Acer eColor Management, který umožňuje progresivní nastavení barev v šesti osách. Tato technologie umožňuje optimalizaci věrného a přesného podání barev. Dočkat bychom se měli také možnosti zobrazení 100% barevné škály sRGB

Acer uvádí na náš trh dva nové 27" a 29" monitory ze série B6
i Zdroj: PCTuning.cz

Acer B296HCL 

27palcová varianta nabízí rozlišení 2560 × 1440 pixelů. 29palcový monitor má potom rozlišení 2560 × 1080 obrazových bodů a poměr stran 21:9. Oba monitory tedy zajišťují dostatečnou pracovní plochu a umožňují pracovat s více aplikacemi současně.  Mezi další specifikace obou představených kusů patří ještě například poměrně krátká doba odezvy 6 ms.

Jak jsem zmínil už v úvodu, oba monitory mají výškově nastavitelný stojánek, který je možno náklánět a otáčet do stran. Displej lze také natočit do polohy pivot. Monitory lze také upevnit na zeď pomocí držáku VESA. Oba monitor je možné s PC propojit pomocí portů HDMI, DVI a DisplayPort. Technologie Acer Multi-Stream umožňuje sledovat obsah na více monitorech, které jsou kabelem připojeny k videorozbočovači nebo zapojeny sériově rozhraním DisplayPort. Využít lze také port USB hub, k němuž můžete připojovat flash disky nebo periferie. K dostání bude také volitelné provedení se dvěma vestavěnými reproduktory. Monitory by měly buýt také energeticky účinné, protože splňují certifikaci Energy STAR 6.0. 

Acer uvádí na náš trh dva nové 27" a 29" monitory ze série B6
i Zdroj: PCTuning.cz

Zapojení více monitorů Multi-Stream

Monitor Acer B276HUL by měl být u nás k dostání za doporučenou cenu 13 590 Kč, zatímco větší 29" model s označením B296HCL se u nás začne prodávat za cenu 12 490 Kč včetně daně. 

Zdroj: TZ Acer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama