asus-predstavil-dve-nove-zakladni-desky-se-socketem-amd-am1
Novinka ASUS představil dvě nové základní desky se socketem AMD AM1

ASUS představil dvě nové základní desky se socketem AMD AM1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 3. 2014 10:00

Společnost ASUS představila dvě nové základní desky, označené jako AM1M-A a AM1I-A, které mají díky patici AMD AM1 podporu připojení nové řady APU Athlon a Sempron.

Reklama

Oba modely by se měly pochlubit hlavní nízkou spotřebou elektrické energie. Obě desky jsou společně s jedním ze zmíněných APU Kabini ideálním řešením pro sestavení běžného domácího počítače, nebo HTPC pro nenáročné uživatele. Obě desky nemají vlastní čipset, protože ten je nahrazen instalovaným APU.

První deska AM1M-A má formát Micro ATX. Společným rysem obou modelů je využití dvou DIMM slotů pro instalaci DDR3 pamětí s maximální kapacitou 32 GB. AM1M-A dále nabídne jeden slot PCI Express 2.0 x16 (s rychlostí x4) a dva sloty PCIe 2.0 x1. Mezi další konektivitu patří dvojice portů SATA III (6 Gb/s). Nechybí ani osm portů USB 2.0 (4 zadní, 4 přední), čtyři konektory USB 3.0 (2 přední, 2 zadní), zobrazovací výstupy HDMI, DVI-D a D-Sub.

ASUS představil dvě nové základní desky se socketem AMD AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Připojit k síti se dá pomocí gigabitového ethernetového portu, který je spravován LAN řadičem Realtek 8111GR. Reprodukci zvuku potom zajišťuje osmikanálová zvuková karta Realtek ALC887-VD. Dočkáme se také rozhraní TPM a starších konektorů LPT a COM.

ASUS představil dvě nové základní desky se socketem AMD AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá základní deska označená jako AM1I-A má formát Mini-ITX a nabídne pouze jeden PCI Express 2.0 x4 slot. Deska využívá stejnou zvukovou kartu a síťový řadič jako její kolegyně. K připojení disků lze využít také dva porty SATA III a dočkáme se také stejného počtu portů USB 2.0. Porty USB 3.0 najdeme pouze dva na zadním panelu. K připojení zobrazovacích zařízení můžeme použít výstupy HDMI, DVI-D a D-Sub. Stejně jako první představený model je i  AM1I-A vybavena rozhraními TPM, LPT a dvěma COM (1 zadní, 1 na desce).

Ceny obou produktů zatím zveřejněny nebyly.

Zdroj: TZ ASUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama