windows-8-1-zdarma-mozna-se-takovy-system-objevi
Novinka Windows 8.1 zdarma? Možná se takový systém objeví

Windows 8.1 zdarma? Možná se takový systém objeví

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 3. 2014 14:00 4

Po vzoru Chrome OS možná Microsoft uvede Windows 8.1 with Bing, který by měl být pro partnery zdarma. Otázkou je, na čem by Microsoft vydělával. Asi jen na reklamě.

Reklama

8. dubna bude nejen ukončena podpora pro Windows XP v celém světě s výjimkou Číny, a ve stejný den by měla být uvedena taktéž aktualizace Windows 8.1 Update 1. Ta přinese do prostředí Úvodní obrazovky například tlačítko pro vypnutí počítače, spouštění Metro aplikací v okně v prostředí Plochy a je zde také možné je připnout na hlavní panel. Později se možná objeví i další edice operačního systému Windows 8.1.

Windows 8.1 zdarma? Možná se takový systém objeví
i Zdroj: PCTuning.cz

Windows 7 byly hned v několika verzích. Starter, Home Basic, Home Premium, Professional a Enterprise, ale Windows 8 přišly jen ve verzi bez označení, Pro a Enterprise. V poslední době Microsoft snížil třeba poplatky za operační systém Windows Phone a možná uvede i systém Windows 8.1 with Bing, který bude také zdarma. Ale jen pro výrobce počítačů.

Windows 8.1 zdarma? Možná se takový systém objeví
i Zdroj: PCTuning.cz

Takový systém by pak byl vybavený službami od Microsoftu (to ale jsou i Windows 8, pokud se nemýlím). Podobně je tomu u Chrome OS. Už v minulosti nabízel Microsoft například možnost předinstalovat Office 2010 Starter za 2 dolary, pokud spolu s tím byl nainstalován i Bing Bar a Windows Live Essentials. V opačném případě, pokud chtěl výrobce samotný Office 2010 Starter, musel zaplatit 5 dolarů.

Windows 8.1 zdarma? Možná se takový systém objeví
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle ruského serveru Wzor.net se objeví i například verze Windows 8.1 Pro for Education (pro výuku). A možná ještě nějaké další. Bylo by to logické. Microsoft chce za každou cenu vydělat a rozšířit Windows 8.1.

Dnes už třeba nenajdete upgrade na Windows 8/8.1, který byl za velmi výhodnou cenu. Nyní si musíte koupit OEM nebo krabicovou verzi, které stojí víc. Ještě minulý měsíc byl upgrade v prodeji, nyní se doprodávají poslední kusy.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama