spickovy-tablet-huawei-mediapad-x1-umi-i-telefonovat
Novinka Špičkový tablet Huawei MediaPad X1 umí i telefonovat

Špičkový tablet Huawei MediaPad X1 umí i telefonovat

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 2. 2014 12:30 2

Čínský výrobce v Barceloně ohromil špičkovým sedmipalcovým tabletem, který umí i telefonovat. MediaPad X1 si vás získá také výdrží na baterii, parádním zpracováním a špičkovou výbavou. Novinka bude na českém trhu dostupná v černé, bílé, šampaňské zlaté a světle růžové barvě od května za doporučenou prodejní cenu 9 990 korun s DPH.

Reklama

Výrobce vložil do špičkově zpracovaného tělo s tloušťkou pouze 7,18 milimetru akumulátor s  nadstandardní kapacitou 5000 mAh. V praxi by to mělo znamenat výbornou výdrž – tablet zvládne bez problémů dva dny na jedno nabití a to i při aktivním používání. Výbavu doplňují 2 GB RAM a 16 GB paměti pro data. Na trhu se časem objeví také varianty s 32 GB a 64 GB. Úložiště je u všech modelů možné v případě potřeby dále rozšířit.

O rozpohybování operačního systému se stará čtyřjádrový procesor HiSilicon Kirin910 z dílen Huawei a je tu také podpora LTE a třináctimegapixelový fotoaparát s BSI modulem od Sony. Pro snímání autoportrétů je k dispozici pětimegapixelová kamera.

Android je zastoupen bohužel starší verzí 4.2 Jelly Bean, což je velká škoda a nezbývá tak než doufat, že výrobce už teď pracuje na novém firmwaru. Na displej s úhlopříčkou sedm palců se vešlo rozlišení 1920 × 1200 pixelů, což znamená jemnost 323 bodů na palec (ppi). Za velmi užitečnou považujeme funkci, limituje „náhodné“ doteky na krajích displeje a rozpozná, že dotyk byl nechtěný.

MediaPad X1 se hodně povedl. Tablet v podstatě nabízí vše, co náročný uživatel požaduje a má přitom i něco navíc – jednak umožňuje telefonování a jednak podporuje také chytrý náramek kombinovaný s headsetem, který se z náramku vyjme a vloží do ucha.

Špičkový tablet Huawei MediaPad X1 umí i telefonovat
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama