seagate-pripravuje-svuj-prvni-6tb-pevny-disk
Novinka Seagate připravuje svůj první 6TB pevný disk

Seagate připravuje svůj první 6TB pevný disk

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 2. 2014 11:00 2

Seagate údajně pracuje na svém prvním 6TB pevném disků, který by měly spatřit světlo světa již ve 2. čtvrtletí tohoto roku.

Reklama

Dočkat bychom se ho tedy mohli nejdříve v dubnu, ale podle uniklého produktového plánu bude 6TB pevný vydán spíše později v 2. čtvrtletí tohoto roku. Disk by se patrně měl stát součástí série Constellation ES.3 Megalodon a měl by mít klasický 3,5palcový formát. Výrobce zatím neodhalil informace o tom, jaké rozhraní bude disk k připojení používat, zda SATA nebo SAS. 

Seagate připravuje svůj první 6TB pevný disk
i Zdroj: PCTuning.cz

Mělo by se ale jednat o disk, který je založen na šesti 1000GB plotnách. Jedinou konkurencí pro tento disk je 6TB disk s označením Helium od HGST neboli Hitachi (skupina Western Digital), který využívá sedm 857GB ploten. Disk od společnosti Hitachi je zajímavý především tím, že je vyplněn héliem nikoliv vzduchem, čehož se u produktu Seagate pravděpodobně nedočkáme.  

Seagate připravuje svůj první 6TB pevný disk
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k tomu, že by disk měl být určen především pro firemní použití, lze očekávat, že rychlost otáčení ploten disku by měla být alespoň 7200 RPM. O ceně můžeme zatím pouze spekulovat. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama