gionee-pripravuje-ultrastihly-smartphone-gn9000
Novinka Gionee připravuje ultraštíhlý smartphone GN9000

Gionee připravuje ultraštíhlý smartphone GN9000

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 2. 2014 06:30 1

Nepříliš známá čínská firma Gionee připravuje nový smartphone, který má mít nejtenčí tělo na světě. Překonává bez problémů model Huawei Ascend P6 a ostatní konkurenty.

Reklama

Jestliže Ascend P6 má tloušťku 6,18 milimetru, tak nový smartphone Gionee GN9000 má tělo tenké pouze 5,8 milimetru. Přes ultratenkou konstrukci bude novinka ale poměrně dobře vybavená.

Informace z certifikačního procesu v Číně napovídají, že půjde o zařízení střední vyšší třídy. Displej je velký, typu AMOLED s Full HD rozlišením a úhlopříčkou 5 palců. Hlavní fotoaparát má rozlišení třináct megapixelů, snímač poskytla firma Sony. Sekundární fotoaparát pro videohovory nebo autoportréty je pětimegapixelový.

Smartphone používá Android 4.2 Jelly Bean. Bližší informace nechybí ani ohledně použitého procesoru. O něm víme to, že je dvoujádrový, má frekvenci 1,7 GHz a vyrobil ho MediaTek. Pro data bude vyhrazeno 16 GB paměti a pravděpodobně ji nepůjde zvětšit. Nejasno zatím panuje v otázce kapacity akumulátoru. Vzhledem k tloušťce telefonu to ale asi nebude žádná sláva.

Oficiální představení tenké žiletky Gionee GN9000, která aspiruje na titul nejtenčího chytrého telefonu na světě, se uskuteční 19. února.

Zdroj: AndroidNext

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama