spekulace-windows-threshold-neboli-windows-9-vyjde-v-dubnu-2015
Novinka Spekulace: Windows Threshold neboli Windows 9 vyjde v dubnu 2015

Spekulace: Windows Threshold neboli Windows 9 vyjde v dubnu 2015

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 1. 2014 13:00 18

První zmínka o nadcházejícím operačním systému s kódovým označením Windows Threshold pochází již z prosince roku 2013, kdy sed objevily první spekulace o chystaném nástupci Windows 8.1.

Reklama

Blogger Paul Thurrott, který je známý především novinkami a spekulacemi okolo produktů Microsoft, přichází s informací, že by chystaný Windows Threshold měl být nakonec pojmenován jako Windows 9. Spekuluje se také o tom, že by Threshold aka Windows 9 měl přivést zpět k životu tlačítko vyvolání nabídky "Start". Kromě toho by měl nový operační systém nabídnout možnost spouštění Metro aplikací v prostředí klasické pracovní plochy. 

Zároveň by se měl Threshold stát multi-platformním operačním systémem. Jinými slovy by měl být více flexibilní a přizpůsobitelný na různých typech zařízení (notebooky, stolní PC, tablety). K dispozici by totiž měly být tři verze nového systému. První verze bude pravděpodobně určena pro mobilní zařízení a bude vycházet ze současného Windows RT. Dále bychom se měli dočkat verze pro nenáročné uživatele, kteří vyžadují klasickou "plochu" a poslední verze bude pravděpodobně zaměřena hlavně na firemní prostředí. 

Spekulace: Windows Threshold neboli Windows 9 vyjde v dubnu 2015
i Zdroj: PCTuning.cz

Na oficiální vyjádření si patrně budeme muset počkat a to minimálně do dubna tohoto roku, kdy se koná prezentační akce Build 2014, kde by měl Microsoft odhalit více informací. Nicméně na této akci se bohužel nedočkáme ukázky chystaného Windows, protože jeho vývoj by měl začít právě až v dubnu. 

Podle informací zmíněného bloggera by nový operační systém od Microsoft měl spatřit světlo nejspíše až v dubnu roku 2015. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama