cesi-na-silvestra-hlavne-volali-sms-bylo-mene
Apple Novinka Češi na Silvestra hlavně volali, SMS bylo méně

Češi na Silvestra hlavně volali, SMS bylo méně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 1. 2014 13:30 3

V České republice se během Silvestra a prvních hodin nového roku uskutečnilo v mobilních sítích přes 60,5 milionu hovorů. Odesláno bylo 41,5 milionu textových zpráv (SMS).

Reklama

„Telefonáty zůstávají nejoblíbenějším způsobem gratulace do nového roku," uvedla společnost T-Mobile s tím, že počet příchozích a odchozích hovorů v síti přesáhl 25,2 milionu. To je 6,4procentní nárůst proti loňskému Silvestru. Nárůst mobilního volání hlásí i zbývající operátoři Telefónica 02 a Vodafone.

Podle Telefóniky se forma gratulace, kterou lidé o svátečních dnech používají, odlišuje. „Počet hovorů, které lidé uskutečnili během Silvestra, je výrazně vyšší než v průběhu Štědrého dne, nicméně SMS zákazníci poslali zhruba jen polovinu. Veškerá spojení jsou ale mnohem více natěsnána do relativně krátkého časového úseku kolem půlnoci," řekl mluvčí Telefóniky Hany Farghali.

Oproti loňsku pak výrazně vzrostlo množství datových spojení. Podle společnosti Vodafone se datový provoz na přelomu roku proti loňsku zvýšil o 84 procent. Největší množství dat uživatelé odeslali už mezi 15. a 16. hodinou 31. prosince.

SMS bylo naopak meziročně o zhruba půl milionu méně, informuje ČTK.

Zdroj: ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama