debut-spolecnosti-cryorig-chladic-cpu-r1
Novinka Debut společnosti CRYORIG – chladič CPU R1

Debut společnosti CRYORIG – chladič CPU R1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 12. 2013 09:00 3

Společnost CRYORIG byla založena tento rok a je to nový, svěží výrobce PC periferií a především prvků chlazení PC. Prvním a zatím jediným přírůstkem do jejich portfolia je CPU chladič s označením R1.

Reklama

Tým, který stojí za vytvořením této značky, je spjat a má zkušenosti z renovovaných firem jako je Thermalright, Prolimatech či Phanteks. A tento tým samozřejmě stojí také za návrhem chladiče R1, který se stává vlajkovou lodí značky.

Debut společnosti CRYORIG – chladič CPU R1
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď k samotnému produktu, jedná se CPU chladič, který využívá, dosti netradičně, dvou pasivních věží. Základna chladiče je vyrobena z poniklované mědi. Od ní je odváděno teplo pomocí sedmi heatpipe trubic o průměru 6 mm. Samotný chladič bez ventilátorů bude mít hmotnost 936 g a jeho rozměry jsou 130 × 140 × 168,3 mm (d × š × v).

Chladič bude k dispozici ve dvou variantách a to R1 Universal a R1 Ultimate. Verze R1 Ultimate bude vybavena dvěma ventilátory XF140 o rozměrech 140 × 25,4 mm a hmotnosti 156 g. Nutno dodat, že na chladič lze i při této konfiguraci přidělat další ventilátor XT140, díky tomu, že jeden ventilátor může být umístěn přímo mezi dvěma věžemi. Průtok vzduchu této varianty ventilátoru je 76 CFM při 19 ~ 23 dBA. Verze Universal potom nabídne pouze jeden tichý XF140 fan s tenčím profilem 140 × 13 mm. Hmotnost ventilátoru je 89 g a průtok vzduchu až 65 CFM. Toto řešení je vhodné především pro tiché systémy. 

Debut společnosti CRYORIG – chladič CPU R1
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost dále avizuje využití nových technologií, které vyplynuly z dlouholetých zkušeností vývojářů u konkurenčních značek. Patří mezi ně např. patentovaný proces plně kontaktního pájení DirectCompress, který zvětšuje kontaktní plochu mezi heatpipe trubicemi a žebrováním pasivního chladiče. Za zmínku stojí také zcela nový montážní systém nazvaný "MultiSeg".

Debut společnosti CRYORIG – chladič CPU R1
i Zdroj: PCTuning.cz

Na nový chladič si budeme muset bohužel ještě chvíli počkat a to konkrétně na leden 2014, kdy bude vydána verze Ultimate. Varianta R1 Universal spatří světlo světa ještě později a to v únoru. Zda výrobce začne dovážet i k nám, zatím není jasné. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama