lg-vyviji-vlastni-2-2-ghz-octa-core-procesor
Novinka LG vyvíjí vlastní 2,2 GHz octa-core procesor

LG vyvíjí vlastní 2,2 GHz octa-core procesor

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 11. 2013 09:00

Většina současných high-end smartphonů je založena na čipu Qualcomm Snapdragon 800, což by se mělo v budoucnu změnit. Korejská společnost LG se totiž chystá vydat čip s kódovým označením "Odin".

Reklama

Toto SoC (system-on-chip) bude mít osm procesorových jader v tzv. big.Little konfiguraci. Využita budou tedy čtyři silná 2,2 GHz Cortex-A15 jádra v kombinaci se čtyřmi slabšími, ale účinnějšími Cortex A7s jádry. Kromě tohoto octa-core SoC chystá výrobce představit také slabší quad-core model, který bude mít po dvou jádrech od každého druhu. 

LG vyvíjí vlastní 2,2 GHz octa-core procesor
i Zdroj: PCTuning.cz

Okta-core Odin bude využívat ARM Mali-T760 grafický čip, zatímco quad-core varianta bude vybavena slabším grafickým čipem Mali-T604. Mali-T760 zahrnuje 1 až 16 jader a podporuje velké množství nových technologií včetně Open GL ES 3.0 a DirectX 11.1. Grafický čip je založen na 28 nm výrobní technologii tranzistorů a má maximální frekvenci 695 MHz. T760 by měl mít až čtyřikrát vyšší výkon na jeden watt než tomu je u čipu T604.

LG vyvíjí vlastní 2,2 GHz octa-core procesor
i Zdroj: PCTuning.cz

Lze očekávat, že poprvé se využití Odin čipu dočkáme u nástupce smartphonu G2. Pomalejší quad-core verze čipu by se mohla objevit u nových chytrých televizorů od LG. Očekává se, že oba čipy bude pro LG vyrábět TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama