asus-xonar-u7-echelon-7-1-zvukova-karta-do-usb-s-kamuflazi
Novinka ASUS Xonar U7 Echelon – 7.1 zvuková karta do USB s kamufláží

ASUS Xonar U7 Echelon – 7.1 zvuková karta do USB s kamufláží

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 11. 2013 08:00 14

Xonar U7 Echelon, tak byla nazvána nová nevšední zvuková karta ze série ROG z dílny ASUS, která je zajímavá tím, že volí netradiční vzhled a je určena pro připojení do USB portu.

Reklama

Nedočkáme se tedy klasické podoby zvukové karty, kdy zvukovku musíte nainstalovat dovnitř skříně pomocí PCI Express nebo PCI rozšiřujícího slotu. Xonar U7 Echelon je díky použití USB rozhraní určen pro všechny možné formáty PC. Kartu je možné připojit pomocí jediného kabelu, přičemž kompatibilní je se všemi druhy sluchátek a reproduktorových systémů. 

ASUS Xonar U7 Echelon – 7.1 zvuková karta do USB s kamufláží
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď něco k technickým detailům. Jak jsem již zmínil, karta nabídne 7.1 kanálový zvuk s frekvenční odezvou 10 Hz – 46 kHz. Hodnota SRN (signal-to-noise ratio) je 114 dB, vzorkovací frekvence potom 24-bit/192 kHz. Zvuková karta zahrnuje také sluchátkový zesilovač, který je optimalizován pro 32 – 150 ohmová sluchátka. Na těle zvukovky jsou umístěny dva RCA konektory, tři 3,5 mm reproduktorové jacky a 3,5 mm výstupy pro sluchátka a mikrofon. Nechybí ani S/PDIF koaxiální kabel. 

Hráče určitě potěší, že zvuková karty využívá Sonic Radar technologii, který zvyšuje úroveň in-game zvuků a zobrazuje "radar" HUD (head-up display) zvuků. HUD se zobrazuje bez ohledu na to, jakou hru právě hrajete. Pomocí této technologie si ve hře můžete dokonce zvýšit specifické zvuky (jako je chůze), abyste tak včas slyšeli přicházející nepřátele. Karta bude dodávána se Sonic Studio Pro softwarovou sadou, která umožňuje vybírat mezi 5.1 a 7.1 prostorovým zvukem. Pomocí tohoto ovladače lze také měnit přednastavené zvukové profily. 

ASUS Xonar U7 Echelon – 7.1 zvuková karta do USB s kamufláží
i Zdroj: PCTuning.cz

Nutno dodat, že kryt karty Xonar U7 Echelon má na sobě vojenský maskovací vzor. Výrobce bohužel nemaskuje jen samotné zařízení, ale zatím také cenu, která prozatím nebyla odhalena.

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama