anonymous-utocili-na-weby-japonskych-uradu-kvuli-krutym-popravam-delfinu
Novinka Anonymous útočili na weby japonských úřadů, kvůli krutým popravám delfínů

Anonymous útočili na weby japonských úřadů, kvůli krutým popravám delfínů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 11. 2013 19:45 9

Na internetové stránky státních úřadů v Japonsku v uplynulých dnech kvůli kontroverznímu lovu delfínů útočili aktivisté z hnutí Anonymous. Vyplývá to ze zprávy serveru tokyotimes.com.

Reklama

„Zastavte okamžitě tento masakr, nebo budete čelit našemu hněvu,“ zněl výhružný vzkaz na webových stránkách vládních institucí.

Anonymous usilují o ukončení vraždění delfínů v zálivu u ostrova Taiji, kde je pod záminkou kulturní tradice každoročně zmasakrováno 1700 až 2500 delfínů. Japonská lovná kvóta delfínů zůstává nadále 17 000 kusů ročně.

Za použití sítí a sonarů zaženou rybáři delfíny do zátoky, ze které vede jen jedna cesta. Pak jim tuto cestu zahradí sítěmi. Zátoka, o které byl natočený dokumentární film The Cove, je dnes z velké části už pokryta plachtami, aby brutální popravy a bezcitné zacházení s těmito inteligentními savci zůstaly před zraky aktivistů skryty. I přes četné protesty po celém světě se však moře od krve umírajících delfínů stále zbarvuje do ruda.

Paradox přitom je, že lovit delfíny se vyplatí kvůli živým kusům a nikoli kvůli masu. Delfíní maso totiž obsahuje vysoké procento rtuti a ta je pro lidi jedovatá. Za nadějného jedince prodaného do delfinária rybářský svaz inkasuje až 200 000 dolarů.

Zdroj: Tokyotimes 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama