apple-predstavil-ipad-air
Apple Novinka Apple představil iPad Air

Apple představil iPad Air

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 10. 2013 09:00 3

Apple oznámil vydání své páté generace tabletu iPad, označeného jako iPad Air, který je vybaven 9,7 placovým displejem.

Reklama

Nový iPad se pyšní především svojí velmi tenkou, lehkou konstrukcí a tenkým rámečkem. U nového iPadu se dočkáme také celé řady novinek a vylepšení včetně A7 čipové sady od Apple, pohybového čipu M7 a operačního systému iOS7.

Tablet je v první řadě vybaven 64 bitovým A7 čipsetem, který je 8 krát rychlejší než ten, který byl užit uvnitř první generace iPad. GPU je potom 72× rychlejší než tomu bylo u první generace. Tablet je také vybaven již zmíněným 9,7 palcovým displejem s rozlišením 2048 × 1536 pixelů, který má poměr stran 4:3. Zařízení je vybaveno také poslední verzí operačního systému iOS. 

Apple představil iPad Air
i Zdroj: PCTuning.cz

Na tabletu nalezneme dva 5 megapixelové fotoaparáty iSight, z nichž jeden je umístěn na zadní a jeden na čelní stranu tabletu. Dočkáme se také vylepšené konektivity v podobě LTE s podporou více pásem a Wi-Fi standardu 802.11b/g/n s rychlostí přenosu až 300 Mb/s.

Nový iPad Air bude k dispozici již od 1. listopadu a jeho cena začíná na 499,99 dolarech (9 360 Kč). Za tuto cenu je u nás k dostání iPad 2, tudíž lze očekávat, že iPad Air bude v našich končinách o něco dražší. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama