aoc-pracuje-na-prenosnem-usb-monitoru
Novinka AOC pracuje na přenosném USB monitoru

AOC pracuje na přenosném USB monitoru

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 10. 2013 16:00 1

Společnost AOC připravuje nový přenosný 15,6" LCD monitor, označený jako E1659FWU, k jehož připojení poslouží USB rozhraní.

Reklama

Aby výrobce snížil cenu produktu, rozhodl se u monitoru využít rozlišení 1366×768 pixelů, namísto dnes běžného Full HD. To je na dnešní poměry poměrně netradiční, na druhou stranu, na 15,6 palcovém monitoru je toto rozlišení poměrně dostačující. 

AOC pracuje na přenosném USB monitoru
i Zdroj: PCTuning.cz

Využitý typ displeje monitoru je TFT TN s LED podsvícením. Konstrastní poměr činí 500:1, což je polovina dnešního běžného standardu 1000:1. Monitor tedy není příliš adekvátním nástrojem k přehrávání filmů či hraní. Ani jas není nikterak ohromující, protože jeho hodnota je 200 cd/m2 a doba odezvy je také horší a činí 8 ms. Pozorovací úhly nejsou bohužel také nijak převratné, protože jsou 50 stupňů vertikálně a 90° horizontálně. Poměr stran displeje je 16:9 a displej zvládne zobrazit 260 000 barev. 

AOC pracuje na přenosném USB monitoru
i Zdroj: PCTuning.cz

To vše je samozřejmě zapříčiněno rozhraním pro připojení, tedy USB, které není výhradně určeno pro streamování videa. Musíme brát v potaz, že monitor je pomocí USB portu také napájen. Monitor má příkon 8W v normálním režimu a 1W v pohotovostním. LCD lze připojit k systémům s OS Windows i Mac. Nutno dodat, že monitor lze přidělat pomocí VESA držáku na zeď nebo postavit na stůl pomocí sklopné opěrné nožky. Design a tloušťka zařízení nikterak neurazí. 

Cena monitoru by se měla pohybovat kolem 110 €, tedy asi 2 800 Kč. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama