supermicro-predstavila-zakladni-desku-c7z87-oce-s-cipovou-sadou-z87-express
Novinka Supermicro představila základní desku C7Z87-OCE s čipovou sadou Z87 Express

Supermicro představila základní desku C7Z87-OCE s čipovou sadou Z87 Express

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 8. 2013 16:00 5

Společnost Supermicro, která je známá spíše výrobou základních desek pro servery a pracovní stanice, nyní vydala základní desku, založenou na Intel Z87 Express čipsetu, pro běžné spotřebitele.

Reklama

Deska nese označení C7Z87-OCE a poskytuje LGA1150 socket pro připojení procesoru. Deska má tradiční ATX formát a je napájena kombinací 24-pinového ATX a 8-pinového EPS konektoru. Deska má poměrně tuctové modré PCB, využívající zdánlivě základní chladící prvky pro chlazení čipové sady a VRM procesoru. Ve skutečnosti si 22nm Z87 Express PCH s TDP 4.1W s tímto chladičem bohatě vystačí. Chladič na VRM je, na druhé straně, poměrně spekulativní. Deska by také měla využívat 6 fázové digitální PWM obvody.

Supermicro představila základní desku C7Z87-OCE s čipovou sadou Z87 Express
i Zdroj: PCTuning.cz

LGA1150 patice je spojena se čtyřmi DIMM DDR3 sloty. Na desce lze také nalézt tři PCI-Express 3.0 x16 (x16/NC/NC, x8/x8/NC, x8/x4/x4) rozhraní. Dále je deska vybavena trojicí PCI-Express 2.0 x4 slotů. C7Z87-OCE také poskytuje celkem osm SATA 6 Gb/s portů. Základní deska nabídne taktéž osm USB 3.0 portů, z nichž čtyři jsou umístěny na zadní panel a čtyři na rozhraní desky. Mezi další vybavení patří také 8-kanálové audio s optickým výstupem SPDIF, dvojice gigabitových ethernetových konektorů, rozhraní Thunderbolt (který může sloužit i jako mini-DisplayPort). Co se týče zobrazovacích zařízení, ty lze připojit pomocí DVI a D-Sub výstupů. Přesto, že je na desce instalován AMI Aptio UEFI BIOS, je konfigurační program ovládán za pomoci klávesnice v klasickém uživatelském rozhraní.

Supermicro představila základní desku C7Z87-OCE s čipovou sadou Z87 Express
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost zatím nezveřejnila ceny, ani dostupnost této desky.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama