kaveri-se-zpozdi-prijde-zacatkem-roku-2014-nastupcem-bude-carizo-v-roce-2015
Novinka Kaveri se zpozdí, přijde začátkem roku 2014. Nástupcem bude Carizo v roce 2015

Kaveri se zpozdí, přijde začátkem roku 2014. Nástupcem bude Carizo v roce 2015

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 7. 2013 06:00 15

Z neznámých důvodů bude uvedení odloženo o půl roku. Nových procesorů s velkým množstvím novinek se tak dočkáme až okolo dubna příštího roku.

Reklama

Fanoušky tábora AMD a nedočkavce na nové desktopové procesory Kaveri asi nepotěšíme. AMD pravděpodobně posune vydání těchto nových APU s mnohými vylepšeními o půl roku, tedy do 1. pololetí roku 2014. Kaveri má nahradit současné procesory Richland. Nově však přinese procesorová jádra architektury Steamroller, grafická jádra architektury GCN a také novou formu sdílené paměti HUMA. Něco podobného bude mít i PlayStation 4, kde 8 GB paměti GDDR5 slouží jako operační paměť, tak i grafická paměť. Paměťová architektura HUMA by měla být ještě lepší.

Kaveri se zpozdí, přijde začátkem roku 2014. Nástupcem bude Carizo v roce 2015
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle DigiTimes AMD v prosinci tohoto roku jen rozešle vzorové procesory řady A10 a 8. Výroba pak začne během prvních 4 měsíců roku 2014.

O rok později, během roku 2015, by mělo Kaveri nahradit Carizo, pravděpodobně na nižším výrobním procesu, než je současných 28 nm. Intel v té době již bude používat 14nm procesory Broadwell a Skylake. Carizo bude mít procesorová jádra architektury Excavator a grafická jádra pravděpodobně architektury GCN 2.0. Kódové jméno pro serverové procesory bude Berlin. Úsporné procesory Beema (nástupce Kabini) budou nahrazeny APU Nolan.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama