pruzkum-hracu-multiplayerovych-her-pomozte-zjistit-jak-je-na-tom-ceska-hracska-komunita
Novinka Průzkum hráčů multiplayerových her: Pomozte zjistit, jak je na tom česká hráčská komunita

Průzkum hráčů multiplayerových her: Pomozte zjistit, jak je na tom česká hráčská komunita

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 6. 2013 17:00 14

Co ovlivňuje to, jak dlouho nebo kdy hrajete hry? A co je to za hry? Výzkum Masarykovy univerzity v Brně si klade za cíl toto zjistit pomocí studie trvající jeden rok. Pomoci můžete i vy.

Reklama

Poměrně často slýcháme o různých výzkumech provedených v zahraničí a o tom, jak dlouho tráví tamější děti sezením u počítače a hraním her, což podle vědců má za následky například násilí v reálném světě. Podobný výzkum nyní provádí i Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, konkrétně tým z Institutu výzkumu dětí, mládeže a rodiny.

Účelem výzkumu, je prozkoumat proměny způsobů hraní v čase a zjistit, co je ovlivňuje. Celkem tedy budou hráči požádáni o vyplnění dotazníku třikrát – nyní, za půl roku a za rok.

Průzkum hráčů multiplayerových her: Pomozte zjistit, jak je na tom česká hráčská komunita
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o dotazník zaměřený na hráče MMO, tedy online her, ať už typu World of Warcraft, World of Tanks, nebo třeba Call of Duty. Průzkum končí již příští týden ve čtvrtek a už jej vyplnilo na 3000 respondentů. Autoři projektu jsou zatím více než nadšeni a těší se na výsledky průzkumu. Pokud i vy chcete pomoci, můžete vyplnit dotazník. Na některé náhodně vybrané šťastlivce prý také čeká odměna. Vyplnění dotazníku by nemělo trvat více než 15 minut. Více informací například a facebookových stránkách.

“Odezva z herních komunit nás zaskočila! Hráči LoL,WoW, WoT nebo Minecraftu jsou nadšení a zapojili se do dotazníkového šetření v hojném počtu,” komentuje průběh výzkumu Katka Škařupová, členka výzkumného týmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama