intel-uvede-na-trh-tri-procesory-celeron-m
Novinka Intel uvede na trh tři procesory Celeron M

Intel uvede na trh tři procesory Celeron M

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 5. 2013 14:00 6

Nebo se bude jednat o Atom? Intel přes víkend přidal do své nabídky tři zajímavé nízkonapěťové procesory, jejichž označení nás však může zmást. 

Reklama

Všechny tři procesory jsou označeny jako 22 nm a jejich výrobní čísla resp. označení jsou N2805, N2810 a N2910, což nasvědčuje tomu, že se jedná o Atomy, přesto jsou uvedeny, jak uvádí server CPU world,  v ULV Celeron M oddílu procesorů. Z produktového označení je zřejmé, že v nabídce bude jeden procesor se čtyřmi jádry a bez hyperthreadingu, z čehož vyplývá, že tyto procesory by měly být založeny na novém jádru M Valley View. 

N2805 by měl být dual-core procesor taktovaný na frekvenci 1,46 GHz s 1 MB cashe pamětí. U N2810 by se mělo jednat také o dvou-jádro, ale s frekvencí 2 GHz. Poslední přírůstek je, již zmiňovaný, quad-core procesor N2910 s 2 MB cashe a taktovací frekvencí 1,6 GHz. Všechny modely mají cenovku 132 dolarů (2 772 Kč), což je na Atom procesory poměrně vysoká částka.   

Intel uvede na trh tři procesory Celeron M
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Čipy Temash a Kabini jsou již na cestě, proto Intel potřebuje zvýšit nabídku svých low-end nízkonapěťových procesorů co nejrychleji, možná právě uvedení těchto procesorů má být provní krok. Přesto se v tuto chvíli zdá, že AMD zaplní mezeru v tomto segmentu trhu o několik měsíců dříve. I když Intel uvede na trh první 22 nm Atomy, nebude mít snadné konkurovat AMD a to cenou i výkonem.   

Zdroj: 1, 2 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama