apacer-predstavuje-kompaktni-msata-mini-ssd-moduly
Novinka Apacer představuje kompaktní mSATA Mini SSD moduly

Apacer představuje kompaktní mSATA Mini SSD moduly

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 5. 2013 10:00

Společnost Apacer, výrobce paměťových produktů, představuje kompaktní Small Form Factor (SFF) SSD disk s označením mSATA Mini M4. 

Reklama

Disk potěší rozměry pouhých 26,8×29,85 mm, což je o polovinu méně než u stávajících disků standardu JEDEC MO-300. Disk má také velmi nízkou spotřebu energie a je vybaven technologií odolnosti proti otřesu a vibracím.

Apacer mSATA Mini M4 lze připojit pomocí 52 pinového mSATA konektoru, který podporuje přenosové rozhraní SATA 3.0 Gb/s. Disk je založen na flash paměti typu SLC (single-level cell). Tento modul disponuje sekvenční rychlostí čtení 85 MB/s a rychlostí zápisu až 80 MB/s a je k dispozici v kapacitách od 2 do 32 GB. Model Apacer mSATA by měl být dostupný také v provedení s MLC čipem s kapacitou až 64 GB.

Apacer představuje kompaktní mSATA Mini SSD moduly
i Zdroj: PCTuning.cz

MSATA mini M4 a mSATA M4-M jsou osazeny odolnými čipy, které by měly fungovat v rozmezí teplost od -40 do 85°C, jsou tedy vhodné pro využití modulů v průmyslovém odvětví. Mimo jiné, moduly také nabídnou technologie jako je Global Wear Leveling, S.M.A.RT a 16 či 24bitový režim ECC či inteligentní obnovení po výpadku elektrické energie. 

Apacer představuje kompaktní mSATA Mini SSD moduly
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto SSD disky resp. moduly se v současnosti začínají sériově vyrábět, proto zatím není známa dostupnost ani cena jednotlivých variant. 

Zdroj: TZ Apacer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama