sluchatka-sencor-imperial-hp-900e-z-ebenoveho-dreva
Novinka Sluchátka Sencor IMPERIAL HP 900E z ebenového dřeva

Sluchátka Sencor IMPERIAL HP 900E z ebenového dřeva

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 5. 2013 14:00 15

Společnost Sencor přichází s novými sluchátky s označením IMPERIAL HP 900E, jejíž ozvučnice jsou vyrobeny z ebenového dřeva.

Reklama

Jedná se o uzavřená, kvalitní sluchátka, která sázejí na netradiční design, jemuž dominují mušle vyvedené z ebenového dřeva, které vypadají velmi originálně i v dnešní záplavě různobarevných sluchátek. Důvod použití právě ebenového dřeva je poměrně prostý, zlepšení kvality zvuku a požitku z hudby. Protože dřevo, jak známo, má vynikající zvukové vlastnosti a nabízejí lepší rezonanci, proto je dřevo využíváno na výrobu hudebních nástrojů. 

Sluchátka nabídnou v první řadě především výkonný 50 mm měnič, který se také pozitivně podepisuje na kvalitě zvuku. Měniče jsou přizpůsobeny právě nevšednímu dřevěnému designu. V měniči jsou použity neodymové magnety, kmitací CCAV cívky a ultratenká 6 6µm membrána. Frekvenční rozsah sluchátek je potom 16 Hz – 25 kHz, citlivost se pohybuje okolo 133 dB při 1 kHz 1 mW. Doporučený vstupní výkon je 30 mW a maximální potom 50 mW.

Sluchátka Sencor IMPERIAL HP 900E z ebenového dřeva
i Zdroj: PCTuning.cz

Sluchátka IMPERIAL HP 900E objímají celé ucho a neměly by nikde tlačit, přičemž doléhají na boltce a izolují okolní hluk. Náušníky jsou polstrovány z měkké kůže., díky níž by měly sluchátka chvíli vydržet a zároveň být snadné na údržbu, resp. čištění. Sluchátka se podle výrobce pyšní i lehkou konstrukcí, která zaručí hmotnost 244 g.

Kromě výkonu a kvality zvuku je u těchto sluchátek udajně také kladen důraz i na konstrukci hlavového mostu, který by měl pohodlně sluchátka udržet na hlavě i při aktivitě a měl by být vyroben z materiálů, zabraňujících zničení. Nemusíme se tedy bát, že sluchátka zničíme, když si na ně například omylem sedneme.

Přívodní kabel je dlouhý 1,8 m a zakončený klasickým 3,5 mm jackem, přičemž je ke sluchátkům dodávána ještě zlacená redukce na 6,3 mm jack a odnímatelný audio kabel (3,5 mm jack – 3,5 mm jack).

Doporučená prodejní cena sluchátek je 1 999 Kč s DPH.

Zdroj: Tisková zpráva Sencor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama