pracuje-amd-na-procesoru-centurion-fx
Novinka Pracuje AMD na procesoru Centurion FX?

Pracuje AMD na procesoru Centurion FX?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 4. 2013 12:00 25

V poslední době se AMD snaží nalákat zákazníky všemožnými způsoby, jako jsou například Never Settle herní balíčky u grafických karet, dalším tahákem bude pravděpodobně nový taktovatelný procesor.

Reklama

Není také žádným tajemstvím, že přetaktovatelné verze procesorů s označením FX se neprodávají tak jako před několika lety, v době kdy vedly boj o výkonnostní nadvládu procesory Athlon 64 FX a Pentium 4 Extreme Edition. 

Nejnovější zvěsti naznačují, že AMD to zkouší znovu a pracuje na novém procesoru FX. Vyvíjený čip se bude jmenovat Centurion a bude založena na architektuře Vishera Piledriver, které jsou také známé jako FX-8350. Centurion by měl být 5 GHz čip, který bude k dispozici pouze v omezeném množství, takže můžeme počítat s limitovanou edicí. Zatím není zcela jasné, jak chce AMD dosáhnout této frekvence, jak bude procesor chlazený, ani který socket bude použit. Také není jasné v kombinaci s jakým čipsetem bude procesor spolupracovat.

Pracuje AMD na procesoru Centurion FX?
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle serveru Hexus by měl nový AMD Centurion stát 795 dolarů, tedy téměř 16 000 Kč. Bez ohledu na to, že se bude jednat o limitovanou edici, bude zajímavé sledovat, kolik zákazníku bude ochotno dát za tento procesor tolik peněz.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama