tim-cook-nechtel-aby-se-apple-soudil-se-samsungem-jobs-vsak-trval-na-svem
Apple Novinka Tim Cook nechtěl, aby se Apple soudil se Samsungem. Jobs však trval na svém

Tim Cook nechtěl, aby se Apple soudil se Samsungem. Jobs však trval na svém

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 2. 2013 17:00 7

Steve Jobs nenáviděl operační systém Android tak moc, že chtěl vydat i poslední cent z peněz, kterými jeho firma disponovala, na jeho zničení. V rámci svého postoje neváhal začít válku se Samsungem. Jak dokládá zpráva serveru Reuters, ne každý z čelních představitelů firmy s ním souhlasil. K lidem s odlišným názorem údajně patřil i Tim Cook.

Reklama

Nepřehlédněte:

PREMIÉRA JAKO HROM! DASHCLOCK WIDGET OD VÝVOJÁŘE Z GOOGLU VDECHNE LOCKSCREENU NOVÝ ŽIVOT!

Samsung totiž patřil a stále patří k největším dodavatelům Applu, a to i navzdory tomu, že v posledních měsících došlo ze jeho strany ke snížení zakázek. Cook se velmi obával narušení oboustranně výhodné spolupráce. Jobsovi už ale prý čím dál víc začala docházet trpělivost, bylo mu totiž jasné, že právě partnerství obou firem Samsung zneužívá.

Výkonný ředitel společnosti Samsungu, Chi H. Choi, v roce 2010 prohlásil, že popularita iPhonu je z velké části postavena na jeho fanatických fanoušcích. J.K. Shin, ředitel IT & Mobile Communications divize, však byl jiného názoru. Podle něj se Samsung musel změnit.

Jen několik měsíců poté se možná i proto začal prodávat model Galaxy S. Následovalo uvedení tabletu Galaxy Tab. Oba přístroje podle Jobse otrocky kopírovaly vzhled iPhonu a iPadu. Cook údajně svého šéfa nabádal k trpělivosti, ale nebylo mu to nic platné. V dubnu 2011 Apple podal na Samsung svou první žalobu.

Tim Cook nechtěl, aby se Apple soudil se Samsungem. Jobs však trval na svém
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PhoneArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama