nastupcem-jeste-nevydane-apu-richland-bude-kaveri-v-roce-2014
Novinka Nástupcem ještě nevydané APU Richland bude Kaveri v roce 2014

Nástupcem ještě nevydané APU Richland bude Kaveri v roce 2014

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 1. 2013 06:00 4

S Kaveri se posuneme o další generaci procesorových jader k architektuře Steamroller a v grafické části na také ještě nevydanou architekturu Sea Islands.

Reklama

Letos bude v desktopovém segmentu obměněna současná APU Trinity novými procesory Richland, které budou mít stejnou patici a architekturu jader (Piledriver). Budou ale v některých směrech vylepšeny, hlavně po grafické stránce. Tyto nové procesory do patice FM2 přijdou během letošního roku. Server Fudzilla ale získal informace o nástupci procesorů Richland.

Nástupcem ještě nevydané APU Richland bude Kaveri v roce 2014
i Zdroj: PCTuning.cz

APU Kaveri by se měla objevit v první polovině roku 2014. Architektura procesorových jader bude změněna na Steamroller B. Samozřejmostí u nové architektury je zvýšení výkonu oproti současným jádrům Piledriver. Nicméně to slyšíme vždy a je logické, aby se po roce vývoje výkon o nějaké procento zvedl. Steamroller B je označován AMD jako 3. generace modulárního jádra, při čemž jádro Bulldozer v procesorech FX byla první generace.

Nové APU Kaveri již bude mít grafická jádra architektury Sea Islands (Radeon HD 8000) a platforma by měla mít název Bantry. Do té doby se ale ještě mnohé může změnit.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama