orico-uvedlo-vypinac-pevnych-disku-do-5-25-pozice
Novinka Orico uvedlo vypínač pevných disků do 5,25" pozice

Orico uvedlo vypínač pevných disků do 5,25" pozice

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 11. 2012 06:00 12

Krabička může napájet až 6 pevných disků, které lze tlačítky jednotlivě odstřihnout od proudu a vypnout je tak. Vypínače umístíte do přední pozice a budete je tak mít poměrně při ruce.

Reklama

Máte plno pevných disků a máte pocit, že stejně všechny v jednu chvíli nevyužíváte? Možností je disky jednoduše vypnout, když nejsou potřeba. Přesně s takovou myšlenkou přišla společnost Orico. Uvedla zařízení s označením HD-PW6102, pod kterým se skrývá jednoduchý vypínač pevných disků. Princip fungování je jednoduchý. Na panelu jsou tlačítka, kterými můžete ovládat až 6 disků. Ty jsou napájeny právě z tohoto vypínače. Pokud tedy disk nemusí běžet, jednoduše mu není dodáván proud.

Orico uvedlo vypínač pevných disků do 5,25" pozice
i Zdroj: PCTuning.cz

Krabička je určena do 5,25" pozice a napájení všech 6 disků zajišťují dva 4pinové Molex konektory. Z ní je pak vyvedeno šest napájecích SATA konektorů. Pro použití musí být disky přepnuty na AHCI a musí být také povolena podpora rychlého připojení/odpojení. Pod jednotlivými tlačítky je také indikační dioda, díky které víte, které disky jsou zapnuté.

Orico HD-PW6102 se v Číně prodává za 60 dolarů (1 400 Kč).

Zdroj: Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama