kim-dotcom-nove-mega-se-spusti-20-ledna-agenti-fbi-jsou-jiz-v-pozoru
Novinka Kim Dotcom: nové Mega se spustí 20. ledna, agenti FBI jsou již v pozoru

Kim Dotcom: nové Mega se spustí 20. ledna, agenti FBI jsou již v pozoru

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

2. 11. 2012 18:30 2

Ačkoliv Kim Dotcom stále čelí obvinění z porušování autorských práv, podvodů a praní špinavých peněz, tak nezahálí. V lednu spustí novou službu s jednoduchým názvem Mega.

Reklama

Aby se služba Mega vyhnula osudu Megauploadu, změní se v jejím fungování řada věcí. Nové Mega nebude využívat služeb amerických hostingových služeb, domén, či jejich páteřních sítí.

Další ochranou před nežádoucím uzavřením bude šifrování. Každý uživatel si bude moct svá data zašifrovat (přímo v prohlížeči) a případně bude moct poskytovat dalším uživatelům unikátní klíče k jejich rozšifrování. To mimo jiné povede k tomu, že Mega nebude mít přímý přístup k souborům, které by mohly porušovat autorská práva a bude tudíž z obliga.

Kim Dotcom: nové Mega se spustí 20. ledna, agenti FBI jsou již v pozoru
i Zdroj: PCTuning.cz

Majitelé autorských práv dokonce budou mít možnost přímo mazat jejich chráněná díla, pokud se s Mega dohodnou, že je nebudou činit zodpovědnými za činy jejich uživatelů. To je velká změna oproti Megauploadu, kde museli moderátoři aktivně vyhledávat nevhodný obsah a sami ho mazat.

Služba bude dostupná na adrese me.ga a už nyní má prý miliony přístupů. Nezanedbatelné procento z těchto návštěvníků podle Kima pochází od amerických činitelů. Na Twitteru napsal: „všichni agenti FBI mačkají F5 hahaha, vidíme jejich IP adresy, LOL!“

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama