gigabyte-f2a85x-d3h-minulost-se-potkala-se-soucasnosti
Novinka Gigabyte F2A85X-D3H: minulost se potkala se současností

Gigabyte F2A85X-D3H: minulost se potkala se současností

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 10. 2012 11:30 2

Společnost Gigabyte připravila pro své zákazníky novou základní desku se socketem FM2. Kromě současné výbavy jako grafického výstupu HDMI, na ní nalezneme i postarší technologie, jako například sloty pro PCI. 

Reklama

Základní deska F2A85X-D3H je ve formátu ATX a je vyvedená v černé barvě. Vévodí jí socket FM2, který je napájený 4 + 2 fázemi. Použitý chipset je AMD A85X.

Do čtyř DDR3 slotů je možné osadit až 64 GB dvoukanálových operačních pamětí s maximální frekvencí 1866 MHz.

Gigabyte F2A85X-D3H: minulost se potkala se současností
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozšiřujících slotů je celkem 7. První z nich je plnohodnotný PCI-Express 2.0 x16, dále pak jeden PCI-Express 2.0 x4, tři PCI-Express 2.0 x1 a dva postarší sloty PCI.

Deska má osm SATA 6 Gb/s portů, dva z nich jsou natočené o 90° pro lepší cable management. Ve výbavě F2A85X-D3H jsou i čtyři USB 3.0 porty, dva z nich jsou vyvedené na zadní panel a dva z nich si budete moct připojit pomocí headeru třeba na přední panel.

Grafický výstup z APU budete moct posílat na dual-link DVI, D-Sub, a HDMI. Další výbava desky čítá osmi-kanálové HD audio s optickým SPDIF výstupem, gigabitový Ethernet, osm USB 2.0 portů, PS/2 a port COM via header.

Gigabyte F2A85X-D3H: minulost se potkala se současností
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska Gigabyte F2A85X-D3H je vyrobená pomocí postupů splňujících standardy Ultra Durable 4 Classic. Kromě čtyř-pinového PWM regulátoru otáček pro CPU jsou na desce další dva regulátory se stejnými parametry. Gigabyte F2A85X-D3H má AMI Aptio UEFI BIOS s featurou dual-UEFI, která zabrání případným nesnázím s nesprávným updatem.

Přesné datum uvedení neznáme, ale mělo by to být již brzy. Očekávaná cena je okolo $100.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama