microsoft-sculpt-mobile-silena-mobilni-klavesnice
Novinka Microsoft Sculpt Mobile: Šílená „mobilní“ klávesnice

Microsoft Sculpt Mobile: Šílená „mobilní“ klávesnice

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 10. 2012 09:00 2

Klávesnice je zakroucená, což má napomoci ergonomii psaní. Díky tomu jsou klávesy ale jinak velké. A protože je klávesnice "mobilní", musí být také kompaktní a tak jsou některá tlačítka poněkud nahuštěná tam, kam se zrovna vešly.

Reklama

Microsoft je nejen softwarová firma, stojící za operačními systémy Windows nebo kancelářskými balíky Office, ale navrhují a vyrábějí také počítačové periferie nutné k ovládání počítačů – myši a klávesnice. S nástupem systému Windows 8 na platformu tabletů si tak musí připravit nějaké malé klávesnice i pro ně. Tím by měla být třeba Sculpt Mobile. Avšak pod slovem mobilní si mnozí představí ještě něco menšího a lehčího, než je Sculpt Mobile.

Microsoft Sculpt Mobile: Šílená „mobilní“ klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz

Její rozměry jsou 355 × 167 × 13 mm, tedy skoro stejné, jako má běžná klávesnice, pokud do ní nezapočítáme numerický blok, a váží 438 gramů. Ergonomicky zahnutý tvar je k vidění i na dalších klávesnicích z nabídky Microsoftu a přináší to jeden háček. Všechny klávesy nemají stejnou velikost, což by údajně mělo zlepšit komfort při psaní. Ale to je otázka zvyku. Vedle velké klávesy Enter máme také další evergreen, který byl k vidění ještě nějaký ten rok nazpátek - „šikovně“ prodlouženou klávesu Delete. Všimnout si můžete také nového tlačítka Start nebo Backspace.

Klávesnice Sculpt Mobile komunikuje pomocí technologie Bluetooth až na vzdálenost 10 metrů a je napájena dvěmi AAA bateriemi. Díky nim by měla vydržet 5 měsíců. Uvedena bude 2. listopadu a její cena je stanovena na 63 dolarů (přibližně 1 300 Kč).

Zdroj: Hermitage Akihabara

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama