mozilla-uvolnila-firefox-metro-pro-windows-8-rtm
Novinka Mozilla uvolnila Firefox Metro pro Windows 8 RTM

Mozilla uvolnila Firefox Metro pro Windows 8 RTM

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 10. 2012 09:00 7

Prohlížeč je stejný, jako na ostatních platformách, ovšem změnil se vzhled záložek a historie, aby korespondoval s rozhraním Modern UI.

Reklama

Finální verze operačního systému Windows 8 bude uvedena 29. října a mnoho lidí zatím stále zkouší testovací verzi RTM. Do ní také společnost Mozilla připravila ukázku svého webového prohlížeče Firefox Metro, který již podle názvu poběží v rozhraní Modern UI. Vývojáři zde ale stále používají starý název Metro.

Pokud používáte Windows 8 RTM a chcete si nový prohlížeč, určený spíše dotykovým zařízení, vyzkoušet, můžete si jej stáhnout přímo z repozitáře Mozilly.

Mozilla uvolnila Firefox Metro pro Windows 8 RTM
i Zdroj: PCTuning.cz
Mozilla uvolnila Firefox Metro pro Windows 8 RTM
i Zdroj: PCTuning.cz

Na hlavní stránce prohlížeče najdete záložky a historii, která je vyvedena v dlaždicích, jako Modern UI. V pravém rohu najdeme znak + pro přidání dalších panelů a tažením z horní strany se nám zobrazí právě otevřené panely. Ovládání je tedy podobné, jako u některých prohlížečů na platformě Android a také, proč by Mozilla měla nějak moc odlišovat svůj prohlížeč na různých platformách.

Ještě je nutno dodat, že novinka nepoběží na procesorech ARM (operačním systému Windows 8 RT), tedy ani na připravovaném tabletu Microsoft Surface.

Zdroj: Tom's Hardware
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama