amazon-kindle-paperwhite-nejpokrokovejsi-e-book-miri-k-prvnim-zakaznikum
Novinka Amazon Kindle Paperwhite: nejpokrokovější e-book míří k prvním zákazníkům

Amazon Kindle Paperwhite: nejpokrokovější e-book míří k prvním zákazníkům

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

2. 10. 2012 13:00 15

Nejnovější čtečka elektronických knih se prodává ve dvou verzích. Pokud oželíte 3G, vyjde vás Paperwhite na $120. Plnohodnotný Kindle Paperwhite 3G stojí $180.

Reklama

Paperwhite je první čtečkou Kindle, která má podsvícení. Amazon však nepoužil tradiční cestu, nýbrž využil jejich patentovanou technologii, pomocí které osvicuje čtecí plochu shora.  To v prvé řadě vede k menší únavě očí.

Amazon Kindle Paperwhite: nejpokrokovější e-book míří k prvním zákazníkům
i Zdroj: PCTuning.cz

Očím také pomáhá, že Kindle Paperwhite má hustotu 212 bodů na palec, což je o 67 % víc než mají předchozí srovnatelné čtečky Kindle a o 25 % větší kontrast. Kindle teď dokáže zobrazit skutečně ostré písmo na příjemném pozadí.

Uživatelské rozhraní bylo též vylepšeno, Paperwhite například disponuje featurou Time to Read, která vám napovídá, jak dlouho vám zbývá do přečtení aktuální knihy.

Podle marketingových materiálů byste měli moci číst na jedno nabití až 8 týdnů. Tento údaj však platí pro půlhodinovou četbu každý den při vypnuté Wi-Fi. To dává dohromady 28 hodin offline provozu.

Přečtěte si více o aktualitách ze světa chytrých telefonů, tabletů, čteček a jejich aplikacích.

Pokud si koupíte dražší Kindle Paperwhite 3G, dostanete od společnosti Amazon 3G připojení zdarma a Wi-Fi tak použijete jenom když bude dostupná.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama